PUT OKO SVIJETA

I u tehničkom madatu zastupnici idu na putovanja

parlament
VL FOTO
21.10.2010.
u 08:41

Trenutačno je na međunarodnim putovanjima čak pet članova odlazećeg državnog Parlamenta

Iako su još prije dva mjeseca održali oproštajna zasjedanja, dosadašnji zastupnici u Parlamentu BiH ne odriču se putovanja u inozemstvo.

Međunarodna putovanja

Trenutačno je na međunarodnim putovanjima čak pet članova odlazećeg državnog parlamenta. Milorad Živković, Halid Genjac i Ivo Miro Jović, na trodnevnom su seminaru u Skopju. Oni su inače članovi Stalnog izaslanstva Parlamenta BiH pri Parlamentarnoj skupštini NATO-a, pa su u tom svojstvu i otišli na 75. Rose Roth seminar. Njihove kolege, Alma Čolo i Mladen Ivanić, također su na trodnevnom putovanju, ali nešto dalje, u glavnom gradu Armenije, Yerevanu, gdje se održava Forum Vijeća Europe za budućnost demokracije. Samo tijekom ovog mjeseca, kada su, kako sami vole istaći, u tehničkom mandatu, odlazeći parlamentarci bili su na još pet inozemnih skupova. Ukupno 13 članova Zastupničkog i Doma naroda Parlamenta BiH službeno su u protekla dva tjedna putovali na različite destinacije, od Beograda, preko Palerma, Ženeve i Strasbourga do Washingtona. Koliko ovakva, često turistička putovanja, koštaju porezne obveznike u BiH najbolje ilustrira podatak da skoro uvijek u njima sudjeluju najmanje tri zastupnika kojima treba platiti zrakoplovne karte, smještaj i dnevnice. Glasnogovornica Centara civilnih inicijativa, Majda Behrem-Stojanov, kaže kako je ključno pitanje kakvi su rezultati ovih putovanja i imamo li rezultat vrijedan uloženog novca.

Odlazeći parlamentarci


- Značajno je i što se ova putovanja događaju u tehničkom mandatu aktualnog saziva Parlamenta BiH. Zastupnici bi se trebali suzdržavati ne samo krupnijih odluka koje bi mogli donositi u ovom razdoblju dok se ne konstituira nova vlast, nego trošiti i što je moguće manje novca, ističe Behrem-Stojanov. Odlazeći državni parlamentarci očito ne razmišljaju tako, pa ovih dana obilato koriste sve privilegije koje im stoje na raspolaganju. Obveza i odgovornosti su se već odrekli, pa je tako odbačena inicijativa da se održi još jedno zasjedanje oba doma Parlamenta BiH, da bi se dovršili ranije započeti poslovi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?