Vitez

Ispuniti uvjete da bi se moglo igrati pred svojim navijačima

Premijer liga
VL FOTO
18.05.2013.
u 12:32

Delegacija 
NK Vitez je boravila u Sarajevu gdje su obavljeni razgovori o uvjetima koji moraju biti ispunjeni

Iako još uvijek nije sve gotovo, navijači federalnog nogometnog prvoligaša NK Vitez već slave ulazak u Premijer ligu BiH.

Ipak ima i opreza

Istina, u takav ishod, pet kola prije kraja (četiri utakmice) i sedam bodova prednosti (46) nad prvim pratiteljem Radničkim (39), vjeruje i rukovodstvo ovoga kluba, no drže se one narodne kako je oprez majka mudrosti. I dok je na jednoj strani nužan i razumljiv oprez, na drugoj strani, razumljivo je, u tijeku su aktivnosti oko osiguravanja traženih uvjeta bez kojih nema licencije NS za nastup u Premijer ligi BiH. Jer, vremena za čekanje nema. Upravo radi toga delegacija NK Vitez u ponedjeljak je na poziv NS BiH boravila u Sarajevu gdje su obavljeni razgovori o uvjetima koji moraju biti ispunjeni u zacrtanim rokovima kako bi se dobila licencija za igranje u Premijer ligi. A riječ je o sportskim, pravnim, infrastrukturnim, financijskim i zakonskim uvjetima. S tim ciljem u utorak uvečer je održana i sjednica Predsjedništva NK Vitez na kojoj je, u ovom trenutku, u prvi plan stavljen akcent na maksimalni angažman momčadi i svih struktura kluba, kako bi se, što prije, i praktički osigurala titula i ulazak u Premijer ligu.

Infrastruktura

Paralelno s tim aktivnostima ide se i u rješavanje uvjeta nužnih za dobivanje licencije. U pitanju su, prije svega infrastrukturni nedostatci na Gradskom stadionu, koje treba što prije riješiti, kako bi se, već od početka premijerligaške sezone igralo na Gradskom stadionu u Vitezu, pred svojim navijačima. A riječ je, uz i neke druge, uglavnom manje i lakše rješive nedostatke, tribina s najmanje 3 tisuće sjedalica, a što Gradski stadion u Vitezu nema. Istina, postoji zaključak Općinskog vijeća kako će se ići u nužne zahvate na Gradskom stadionu izbori li NK Vitez Premijer ligu, a pomoć su obećali i druge općinske strukture vlasti, gospodarstvenici, građani...! Kako sada stvari stoje NK Vitez će izboriti elitni bosanskohercegovački nogometni razred, pa vjeruju, kao i njihovi vjerni navijači, da neće zakazati ni općinske strukture vlasti. Jer, bilo bi neprihvatljivo, sportski tragično, da zbog približno 400 tisuća KM, koliko je nužno uložiti u sanaciju i adaptaciju Gradskog stadiona, NK Vitez premijer ligaške utakmice igra, recimo, u Zenici ili u Travniku, a ne na svom stadionu, pred svojim vjernim navijačima kojima je, kao i svima u Klubu, Premijer liga dugogodišnji san.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije