Modrić se izjednačio s Robertom Carlosom, samo su još dva stranca ispred njega

Luka Modrić
SUSANA VERA/REUTERS
27.04.2024.
u 13:36

Sinoć je u San Sebastianu pobijedio Real Sociedad 1:0, a Luka Modrić igrao je od početka do 84. minute, kad ga je zamijenio Lucas Vasquez. Hrvatskom kapetanu to je bio 527. nastup za Real, čime je izbio na treće mjesto svih vremena madridskoga kluba među strancima, izjednačivši se s legendarnim brazilskim lijevim bekom Robertom Carlosom, Index.hr.

Ispred njega još su samo njegov veliki prijatelj, Brazilac Marcelo, s 546 nastupa i uvjerljivo vodeći Francuz Karim Benzema, koji je 648 puta zaigrao za Real. Marcela bi 38-godišnji Modrić mogao i dostići ako mu Madriđani ipak daju novi ugovor, a svojim igrama u ovako kasnoj fazi sezone samo im dokazuje da još nije za otpis.

Ancelotti: U spektakularnom je stanju

"U posljednjim utakmicama pokazao je optimalnu fizičku spremu. U drugom poluvremenu je vrlo dobro baratao loptom, nakon dobrog pritiska Sociedada u prvom dijelu. Njegovo stanje je spektakularno i jasno je da može igrati u utorak u Münchenu", rekao je trener Reala Carlo Ancelotti.

Prošle je nedjelje Modrić odigrao svih 90 minuta u derbiju s Barcelonom, a pet dana kasnije proveo je 84 minute na terenu protiv Sociedada. Četiri dana poslije, u utorak, Real igra prvu utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Bayerna u Münchenu, a uzvrat u Madridu je tjedan dana kasnije.

Ni top 10 nije daleko ako ostane još godinu dana

Ako bi mu Real zaista dao još jedan jednogodišnji ugovor, Modrić bi mogao ući i među 10 svih vremena po broju nastupa za klub, uključujući i Španjolce. Tu poziciju drži Pirri, koji je šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća nakupio 561 nastup, odnosno 34 više od trenutačnog Modrićevog zbroja. Ove sezone zasad ih Luka ima 39, od čega 20 u početnoj postavi.

Osim što je postao treći stranac po broju nastupa za Real, Modrić je sinoć proslavio još jedan klupski jubilej. Ova pobjeda bila mu je 350. u dresu madridskoga kluba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije