UOČI ULASKA U EU

Josipović susjednim državama: Europa je naša zajednička kuća

ivo josipović
Goran Ferbežar/PIXSELL
17.06.2013.
u 08:29

O BiH: "Zalažem da među nama ne bude “kineskog zida” i da će granica biti što mekša"

Europa je naša zajednička kuća, poručio je predsjednik Ivo Josipović u razgovoru za Deutsche Welle nekadašnjim republikama bivše Jugoslavije uoči ulaska Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja. Naglasio je kako je ulazak susjednih država u EU za Hrvatsku strateški interes te je poručio kako im Hrvatska sigurno neće blokirati pristupne pregovore kao što je to Hrvatskoj činila Slovenija.

- Mi smo u Saboru donijeli deklaraciju kojom se izričito kaže da se otvorena pitanja kojih je, nažalost, još puno među nama, neće koristiti ili zloupotrijebiti u pristupnim pregovorima - rekao je Josipović.

Komentirao je i odnos prema BiH nakon ulaska Hrvatske u EU.

- Često me ovih dana pitaju hoće li se dogoditi da se BiH “isprazni” od Hrvata. Moram reći da Hrvati nisu jedini koji imaju naše državljanstvo. Imaju ga i veliki broj Bošnjaka i dobar broj Srba koji žive u BiH. Osobno vjerujem da tako nekog “pokreta velikih razmjera” neće biti. BiH je njihova domovina i vjerujem da će većina ostati u svojim kućama. Ono što će biti mali problem je pitanje šengenske granice. Ja se zalažem da među nama ne bude “kineskog zida” i da u pregovorima EU-a i svake od zemalja nađemo načina da ta granica bude što mekša - rekao je Josipović.

>> Josipović: Nadam se da će na proslavu ulaska u EU doći i Nikolić

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije