EUROPSKA LIGA

Jović: Sportski se nadati bez obzira što je Odense favorit

jovic
Miro Petrović
01.08.2010.
u 09:31

Odense je u momčad doveo pojačanja poput Traorea kojeg su platili milijun eura, koliko iznosi godišnji proračun Zrinjskog

Nogometaši Zrinjskog nastavljaju s pripremama za uzvratni susret 3. kola kvalifikacija za Europsku ligu. Trener prve momčadi još jednom je ‘premotao film’ i kazao svoje dojmove o susretu odigranom u Danskoj.

- Slabo smo odigrali u prvom poluvremenu, imali smo loš pristup. Iako smo postigli pogodak, oni su se brzo vratili u igru i napravili nam velike probleme. Nismo bili ni na razini početkom drugoga dijela, ali nakon toga smo shvatili kako se možemo nositi s takvom momčadi. Zaigrali smo odlučnije, baš kako smo se i dogovorili u svlačionici, kazao nam je Dragan Jović, trener nogometaša Zrinjskog.

Trener plemića smatra kako njegova momčad ima aktivan rezultat.

Razlika

- Ovaj rezultat je kao da smo izgubili 1:0. U uzvratu ćemo biti odmorniji i kvalitetniji, nadam se, za dva igrača, Ivankovića i Džidića. To bi trebalo dodatno osnažiti našu momčad. Ipak, neće biti nimalo lako, jer da je bilo i 5:5 Odense bi ponovno bio favorit u uzvratu - dodao je Jović.

Napadački model igre Odensea je Upravo nešto slično nečemu kakvoj igri teži Zrinjski. Napadači danske momčadi su ubojiti. Krila su prodorna i visoko vrše pritisak, dok se iz drugog plana odlično priključuju vezni nogometaši.

- Morate imati uvid kolika je razlika u našim i njihovim mogućnostima. Mi bi sigurno igrali još sličniji napadački sustav kao Odense kada bi u svojim redovima primjerice imali Danijela Stojanovića i Sulejmana Smajića. Ipak, kod nas je tako nešto teško napraviti, jer smo prisiljeni svako pola godine mijenjati desetak igrača. Koji u druge sredine odlaze ako se pojavi imalo bolja ponuda od ono što im mi možemo ponuditi. To je naša realnost, dok Odense pojačava svoje redove s igračem poput Traorea, kojeg su Istri platili milijun eura i imaju godišnji proračun 35 milijuna eura, secirao je Jović. Ipak, strateg prve momčadi plemića, bez obzira na ekonomsku podlogu i veliku razliku dvije momčadi nije spreman popustiti.

Sportski pristup

Jović smatra da su sportske ambicije, koje su malo i narasle nakon dobrih izvedbi i pobjeda protiv Tobola i Tre Pennea, normalne.

- Sportski se nadati da možemo proći i ovoga protivnika, bez obzira što je odense i dalje veliki favorit. Danas ćemo imati prvi trening (jučer, nap.a.) te vidjeti kako stvari stoje. Moramo se maksimalno koncentrirati i pokušati pružiti što bolju izvedbu, zaključio je razgovor prvi trener Zrinjskog Dragan Jović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije