SJ. KOREJA - RUSIJA

Kim Jong Il otišao u Rusiju, sastat će se s Medvedevim

'North Korean leader Kim Jong-il walks in front of his youngest son Kim Jong-un attend a parade to commemorate the 65th anniversary of the founding of the Workers\' Party of Korea in Pyongyang in this
'KYODO'
20.08.2011.
u 11:18

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Il otišao je u prvi posjet Rusiji još od 2002. godine.

Čelnici Rusije i Sjeverne Koreje vjerojatno će pričati o nuklearnom programu Sj. Koreje, a Rusija im je prošli petak odlučila poslati pomoć od 50.000 tona žita

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Il otišao je u prvi posjet Rusiji još od 2002. godine. Vlakom je stigao u grad Khasan gdje će se sastati s predsjednikom Medvedevim, u vrijeme dok se njegova zemlja suočava s teškom krizom i nestašicom hrane. Moskva je prošli petak odlučila da će im poslati 50.000 tona žita.

BBC piše kako će vjerojatno razgovarati o nuklearnom programu Sjeverne Koreje, a u tijeku su i pregovori s ruskim Gazpromom o plinovodu koji ide prema Južnoj Koreji. Navodno će posjetiti i Vladivostok te se susresti s premijerom Vladimirom Putinom.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije