Stopama Mancinija

Krstičević: Ovi dečki više ne trče za novcem

'Vecernji Mišo Krstičević, trener Hajduka prije treninga u Međugorju. Medjugorje,16.08.2012.Snimio:Marijan SIVRIĆ'
''
16.08.2012.
u 20:08

Hajdukove navijače najviše zanima koliko još Hajduk može ovako dobro igrati.

- Prije prvenstva postavili smo si cilj da ne dođemo u situaciju kao prošle godine, da nanižemo nekoliko loših rezultata. Prošli smo jake pripreme i sada je potpuno drugačija situacija od one proljetos. Tada je dosta igrača opstruiralo treninge, na utakmice nisu htjeli putovati. Ti stariji igrači trčali su samo za novcem. Zanemarivali su treninge. Sada je situacija u momčadi jako dobra. Mladi momci, svi iz Hajdukove škole, željni su rada i drugačije gledaju na sve.

Rezultati nagovještavaju da biste se mogli upustiti u borbu s Dinamom za naslov prvaka Hrvatske.

- Ja na to ne gledam tako. Nitko nam nije postavio cilj da budemo prvi, već da budemo negdje oko vrha. To su sve mladi igrači. Najstariji imaju 25-26 godina. Dosta ih ima dvadeset i manje godina. Zbog toga nemamo u ovom trenutku neke velike imperative.

Kako sve sadašnje igrače zadržati na okupu?

- To je problem kluba. Hajduk mora prodavati igrače da bi živio i preživio. Hajduk ima veliki financijski dug i činjenica je da će prodavati igrače, ali ih ne smije prodavati jeftino i po malim tržišnim vrijednostima. Već sada imamo dosta ponuda, jer smo sve stvari postavili na svoje mjesto. Činjenica je da je Vukušić blizu izlaznih vrata, pa Maloča, sada se spominju i Milović, Blažević… S time Hajduk mora živjeti i bez toga ne može egzistirati.

Na utakmici ste u trenirci, a niste u odijelu kako to čine drugi treneri.

- Ne kopiram nikoga. Kako u nas u Splitu kažu, upao sam u rudnik i moram raditi. To je poruka i svim mladim trenerima da se rad isplati. Do svega dosad došao sam zahvaljujući učenju i radu. A ako jednog dana dođe vrijeme, možda i ja obučem odijelo.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije