SLUŽBENI PRIJEDLOG

Lagumdžija bi Kukića na čelo Vijeća ministara

kukic
VL FOTO
03.06.2011.
u 14:34

Lagumdžija je rekao da prijedlogom ove "nestranačke ličnosti stranke platforme pružaju ruku ostalima u BiH da se brže formira vlast"

Profesor sociologije Slavo Kukić kandidat je političkih stranka potpisnica platforme za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, priopćio je predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija nakon konzultacija u Predsjedništvu BiH.

Lagumdžija je rekao da prijedlogom ove "nestranačke ličnosti stranke platforme pružaju ruku ostalima u BiH da se brže formira vlast".

"Sad se očekuje da Predsjedništvo ispoštuje rok i izjasni se o svim prijedlozima do 14. lipnja", dodao je Lagumdžija.

On je napomenuo da ne dolazi u obzir nikakvo uvjetovanje za formiranje vlasti na državnoj razini rekonstrukcijom federalne Vlade.

"Raspodjela pozicija u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine (VMBiH) treba biti izvršena tako da stranke, potpisnice platforme, dobiju pet mandata a pet stranke iz Republike Srpske (RS) i dva HDZ-a", rekao je danas nakon konzultacija s članovima Predsjedništva BiH predsjednik Stranke demokratske akcije BiH (SDABiH) Sulejman Tihić.

"To odgovara izbornim rezultatima jer stranke potpisnice platforme imaju 18 mjesta u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, a ova grupacija 17", rekao je Tihić.

Razgovori o kandidatu za predsjedavajućeg VMBiH stranaka potpisnica platforme su u tijeku. Razgovarano je o više kandidata. Ostala su u užem izboru još dva, ali ne znam tko je izabran jer sam izašao sa sastanka prije donošenja odluke", kazao je Tihić.

Dodao je da će to zasigurno biti kandidat iz reda hrvatskog naroda i da je iz Hercegovine.

Komentara 2

SP
Spezispezi
18:49 03.06.2011.

Ovaj čovjek je još prije 10 godina izjavio; jadni li su Hrvati ako su spali na to da ih ja predstavljam u Sarajevu. Kukić je uvijek bio samo Jugosloven i vjerujem da se još uvijek tako izjašnjava. Hrvat nije ni po čemu jednako kao i Zlatko Lagumdžija ili Alija Izetbegović.

LP
Ljubomir Pavlovic
11:54 05.06.2011.

Slavo Kukić nije nastrojen plemenski nego svjetski i Hrvati ako bi željeli i korak naprijed trebali bi ga izabrati za predsjedavajućega Vijeća ministara jer se u Evropu nemože sa plemenskom politikom. I Hrvatima poštenim je dodijala potrošena HDZ-ova politika.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?