PREMIJER LIGA BiH

Lendrić zaslužan za rano vodstvo i pobjedu

zrinjski
Stojan Lasić
21.03.2011.
u 17:31

Do trinaeste minute Lendrić je već dvaput zatresao mrežu gostiju, a Džidić i Avdić dobili crvene kartone

Susret u Mostaru počeo je minutom šutnje za žrtve u Japanu, a već u trećoj minuti Ivan Lendrić ušutio je gostujuće i razbudio domaće navijače.

Razigrani Lendrić

Duro mu je poslao sjajnu loptu, kojom je matirao Jovića za rano vodstvo Zrinjskog i mirni nastavak utakmice. Promrzloj publici nije dugo trebalo za novo zagrijavanje. Samo deset minuta, a za to se opet pobrinuo mladi hrvatski reprezentativac. Belošević je zagradio Selimovića, i dok su igrači gledali prema sucu ima li kaznenog udarca, Lendrić je gledao prema golu. Najbolje se snašao u gužvi i pogodio za 2:0.

U 17. minuti došlo je došlo do obračuna igrača Zrinjskog i Sarajeva, a sudac je pokazao put u svlačionicu Avdiću kod gostiju, te Džidiću kod domaćih. Po mišljenju svih, nepotrebno.

Najozbiljniji kod gostiju bio je Kojašević, koji je u samo pet minuta tri puta priprijetio, ali neuspješno. Najbolju priliku imao je u 25. minuti kada je iz slobodnog udarca, uz pomoć mostarske bure, prevario vratara Hadžića, ali je lopta odsjela na gredi. Igrala se 34. minuta i opet Kojašević iz slobodnog udarca. Ali Hadžić spašava svoju mrežu.

Neizvjesnost do kraja

U četvrtoj minuti sudačke nadoknade Selimović pogađa za 3:0, i napokon Zrinjski mirno može otići na odmor.

Zrinjski je u prvom dijelu imao tri udarca u okvir gola, a svaki put je Jović morao u mrežu po loptu. U nastavak ozbiljnije kreću gosti. U 50. minuti Arsenijević ubacuje iz kuta, a Gutić glavom uz pomoć vratnice pogađa za smanjenje vodstva. Dvostruku zamjenu napravio je trener gostiju Mirza Varešanović. S Jahovićem i Suljićem u igri krenuo je ofenzivnije. U 79. minuti nakon svih izmjena obrana Zrinjskog je zaspala, a to nije prošlo nekažnjeno.

Strah na tribine i među igrače koji su ‘već dobili utakmicu’, vratio je Pehlić, koji je pogodio za 3.2 i donio potpunu neizvjesnost u posljednjih desetak minuta, a odmah nakon toga Pehar je imao priliku, ali je stao, ni sam ne znajući što bi s loptom kada se našao pred gostujućim vratima. Veldin Muharemović srušio je Perića koji je išao sam prema golu i dobio samo žuti karton, uz negodovanje publike. U sudačkoj nadoknadi Kutalija je izbjegao off-side zamku koju su pravili gosti izbio sam pred Jovića i zatresao mrežu za konačnih 4:2.

- Čestitam Zrinjskom, rano su poveli s 3:0, došli smo do 3:2, ali se nismo uspjeli vratiti, kazao je Varešanović.

- Sarajevo je imalo inicijativu poslije rezultatskog minusa. Nismo uspjeli realizirati brojne protunapade do pred sam kraj utakmice. Rezultat je bolji od igre, kazao je Slaven Musa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?