ULTIMATUM

Liberali se povlače iz vlade i traže ostavku Boruta Pahora

borut pahor
Reuters
09.06.2011.
u 08:59

Zbog neuspjeha referenduma koaliciju će napustiti i stranka Zares

Dvije članice vladajuće koalicije u Sloveniji zatražile su ostavku premijera Boruta Pahora nakon neuspjeha referenduma o reformi mirovinskog sustava, prenosi RFE.

Liberalno-demokratska stranka Slovenije zatražila je smjenu premijera Boruta Pahora, dok je stranka Zares odlučila izaći iz vladajuće koalicije ako do 25. lipnja Pahorova stranka socijalnih demokrata ne predloži novog premijera.

Liberali su najavili da su spremni smijeniti i svoje članove vlade - ministricu unutrašnjih poslova Katarinu Kresal i ministra pravosuđa Aleša Zalara, navodi RFE.

Pahor je nakon neuspjeha referenduma izjavio da neće odstupiti. Pahorovu ostavku traže i sindikalni čelnici.

Vladajuća koalicija je prije dva mjeseca ostala bez većine u parlamentu, nakon odluke Demokratske stranke umirovljenika (DESUS) da se povuče iz vlade. Umirovljenici su se povukli upravo zbog reforme mirovinskog sustava. Bivši premijer Janez Janša, koji vodi najjaču oporbenu stranku Slovensku demokratsku stranku, još je u travnju pozvao Pahora da raspiše prijevremene izbore.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije