Sastanak

Ljubić od J. Kosor tražio pomoć za ustavne promjene

hdz1
VL photo
21.04.2010.
u 09:15

Imamo snage definirati poziciju hrvatskog naroda u BiH na najbolji mogući način, ali tražimo od svojih prijatelja pomoć, kazao je Božo Ljubić

Predsjednica Vlade RH i HDZ-a Jadranka Kosor sa širim izaslanstvom razgovarala je jučer s predsjednikom HDZ-a 1990. Božom Ljubićem i drugim visokim dužnosnicima ove stranke. Kako se doznaje premijerka Kosor je rekla kako podupire Hrvate u BiH u svim međunarodnim kontaktima ističući potrebu da Hrvati u BiH budu jednakopravni s druga dva naroda. Najavila je svoj skori posjet BiH. Na sastanku se nije razgovaralo o istupu predsjednika Josipovića kojega je prije sastanka ipak komentirao Ljubić.

- Ako bi se hrvatska politika ikome trebala ispričati, onda su to Hrvati u BiH”, ustvrdio je predsjednik HDZ-a 1990. Božo Ljubić, uoči sastanka s predsjednicom HDZ-a i hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor.

Komentirajući prošlotjedni istup predsjednika RH Ive Josipovića u parlamentu BiH, Ljubić je kazao kako BiH nije dijelila Hrvatska, nego agresivna velikosrpska politika Slobodana Miloševića, te međunarodni čimbenici u Daytonu 1995.

“Hrvatska je supotpisala taj sporazum, kojim je BiH podijeljena na Republiku Srpsku sa srpskom dominacijom i Federaciju s bošnjačkom dominacijom, a Hrvatima nije ostalo ni ono što su u ratu uspjeli obraniti uz velike žrtve”, rekao je Ljubić.

Komentara 1

PO
pop72
09:40 21.04.2010.

evo rješenje neka bih pojede bananu \"Vuk sit i koze na broju\".

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?