Kapitalac ne stiže

Mamić: Portu je za Klebera 3,5 milijuna eura - premalo!

'18.09.2012., Zagreb,  Stadion Maksimir - Nogometna utakmica 1. kola UEFA Lige prvaka. GNK Dinamo - FC Porto.  Adrian Calello, Kleber.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
20.01.2013.
u 07:32

- Mateo Kovačić nešto je posebno. On će biti najbolji hrvatski igrač svih vremena, u ovom je godinama bolji nego što su bili Prosinečki i Boban. Da, bolji je i od Modrića u tim godinama - tvrdi prvi čovjek Dinama.

Dok je po kiši i vjetru Krunoslav Jurčić naganjao igrače Dinama, u toplini hotela razgovaralo se o nogometu, osobito o Dinamu. Iz braće Mamić moralo se pomalo čupati informacije, ali kako je vrijeme odmicalo, tako su bili opušteniji, pogotovu Zdravko. Naravno da je najzanimljivije saznati što je s pojačanjima Dinama. Za želju plavih da dovedu stopera Leandra Alemeidu iz Kijeva znamo.

Kupit će samo jednog stopera

– I dalje je to otvoreno, no on ima i ponudu Coritibe i išao bi kući. Mi smo sve s kijevskim Dinamom dogovorili, ali njemu se ide u Brazil. U prilog nam ne ide ni činjenica da mu brazilski klub nudi veću plaću nego što je ima u Kijevu. To je jedna od dvije ponude koje smo poslali. Druga je otišla na adresu Porta za Klebera. Ponudili smo tri i pol milijuna eura za njega kao odštetu, bila bi to najveća kupnja u našoj povijesti, plus plaća igraču. I Kleber, za razliku od Almeide, želi doći – kaže Zdravko.

Pa gdje je onda zapelo?

– Na tih 3,5 milijuna, u Portu kažu da premalo nudimo – dodao je Zoki.

– Njima je to kikiriki – dobacio je Zdravko o mogućem dovođenju tog napadača.

No u Maksimir stiže drugi ofenzivac, 22-godišnji reprezentativac Makedonije, igrač Wolfsburga Ferhan Hasani.

– U petak bi trebao doći u Zagreb i obaviti liječničke preglede te potpisati ugovor – potvrdio je stariji Mamić.

Riječ je o krilnom igraču kakvog je želio Jurčić.

– Može igrati i lijevo i desno, to sam želio – veseli se Jurčić novom igraču.

Ruben je preskup

Pomislili su u Dinamu i na Rubena iz kijevskog Dinama.

– Ma čovjek ima plaću veću od milijun eura – odbacio je tu mogućnost mlađi Mamić.

Zdravku Mamiću sviđa se i Husejinović (iako kaže da treba skinuti još nekoliko kilograma), i Pamić, ali...

– U dvije utakmice koje smo ovdje odigrali Mateo Kovačić je nešto posebno. On će biti najbolji hrvatski igrač svih vremena, u ovom je godinama bolji nego što su bili Prosinečki i Boban. Da, bolji je i od Modrića u tim godinama, pa Luka je igrao sa 18 u Zaprešiću, a Kovačić igra Ligu prvaka. Svidio mi se i Jedvaj. Dečko ne bi ni išao na pripreme da smo kupili stopera, a sad je pokazao najviše. To je znak da ne moramo kupovati dva stopera, uz Šimunovića, Čalušića i Jedvaja dovoljan nam je i jedan – govorio je Zdravko.

Pohvalio je i Jurčića, cijeli stručni stožer.

– Znate da je meni najdraži Branko Ivanković, ali najbolji trener za Dinamo je Kruno. Ta energija, zanos, studioznost, priprema, praćenje nogometne evolucije... On je najbolje rješenje. Da nije, ne bismo ga treći put vraćali.

Onda ste griješili što ste ga tjerali.

– Nije trebao otići, ali mediji su ga razapeli, želio sam da ostane, a onda se dogodio Lyon i reagirao sam. To se više neće dogoditi... – kaže Zdravko.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije