Tragedija

Maturantica udarila u zeca, putnik poginuo

Tragedija
02.05.2013.
u 09:52

Nesretni suputnik Jure Herceg ispao iz vozila pri prevrtanju

Tragična prometna nesreća dogodila se jučer, oko 3 sata ujutro, na magistralnoj cesti Livno - Kupres, u Kupreškom polju između Donjeg i Gornjeg Malovana, kada je smrtno stradao Jure Herceg, sin Josipa, rođen 5. kolovoza 1984. godine u Travniku, s adresom u mjestu Otinovci kod Kupresa. Naime, nakon što je udarila istrčalog divljeg zeca na cesti, neiskusna vozačica Sara Ravančić, kći Ante, rođena 28.lipnja 1994. godine u Šibeniku, nastanjena u Kupresu, inače maturantica, izgubila je nadzor nad upravljačem vozila kia, bez oznaka, te sletjela i više se puta prevrnula.

Suputnik ispao

Nesretni suputnik je pri tome ispao iz auta i ubrzo izdahnuo. U pomoć im je priskočio vozač, koji je također išao iz smjera Šuice, pa je teško ozlijeđena vozačica prevezena u Županijsku bolnicu u Livno.

- Vjerojatno se radilo o većoj brzini, i to onoj u kojoj mlada vozačica nije mogla kontrolirati upravljač pri izvanrednoj situaciji na cesti, gdje smo zatekli pregaženog divljeg zeca. Na žalost, to je imalo kobne posljedice. Županijski tužitelj je naložio obdukciju i niz drugih vještačenja koji bi trebali otkriti točne uzroke ove pogibeljne nezgode - navode iz policije.

Sličan slučaj

Na gotovo istovjetan način, vatrogasno vozilo TJV Kalesija prevrnulo se u Halisijskoj ulici, a 42-godišnji vozač zadobio je teške ozljede zbog kojih je zadržan na liječenju u Urgentno-kliničkom centru Tuzla. On je izgubio kontrolu nad cisternom te je došlo do skretanja s ceste i prevrtanja vozila. Prema neslužbenim informacijama, do nesreće je došlo jer je Musić skrenuo kamionom s kolnika, kako bi izbjegao dvoje djece koja su istračala na ulicu.

Na kraju ih je uspio izbjeći, a liječnici čine sve kako bi sada spasili njegov život.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije