SARAJEVSKA ŽUPANIJA

Među ministrima ratni zapovjednik Armije BiH i Lagumdžijin biograf

skupstina
VL FOTO
13.01.2011.
u 08:16

Bit će zanimljivo vidjeti koliko će Hrvata i Srba nova vlast Sarajevske županije postaviti na pozicije u javnim poduzećima i institucijama

Skupština Sarajevske županije danas bi trebala i službeno potvrditi novi sastav županijske Vlade, koju će činiti po šestero ministara iz SDP-a i SDA. Vlada premijera Fikreta Musića bit će tako prva vlada formirana u Federaciji BiH nakon općih izbora 3. listopada.Dok je predsjednica županijske Skupštine Mirjana Malić u prvi plan isticala visoke obrazovne kvalifikacije kandidata za ministre i mješovitu etničku strukturu nove županijske Vlade, teško je ne primijetiti neke zanimljive detalje iz životopisa pojedinih ministara.

Filozof, novinar...

Tako se u SDP-ovoj kvoti ministara našao i doktor filozofskih znanosti Emir Suljagić, koji je široj javnosti poznat kao novinar, savjetnik gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena i autor “znanstvenog” djela „Pogled na profil, ideologiju, politiku – Zlatka Lagumdžije”. Za ministra zdravstva imenovan je Zlatko Vuković, a za ministra prometa Haris Lulić. Među novim ministrima je i mlada magistrica prava Dijana Tabori, koja je dosad bila pravna savjetnica člana Predsjedništva BiH Željka Komšića. Za ministra unutarnjih poslova SDP je predložio Muhamed Budimlića, a za ministra gospodarstva Rusmira Sendića.

Predloženi ministri iz SDA su ministar financija Muhamed Kozadra, koji je ovu dužnost obavljao i u prethodnom sazivu Vlade Sarajevske županije. I iduće četiri godine ministar stambene politike bit će Čedomir Lukić, a novi-stari ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša je Abid Jusić. Na mjesto ministra kulture vraća se Ivica Šarić, dok će resor socijalne skrbi i izbjeglica voditi Velida Memić.

Pitanja branitelja

Mnogo polemika bi mogla izazvati odluka da se za ministra za pitanja branitelja imenuje ratni zapovjednik Prvog korpusa Armije BiH Nedžad Ajnadžić. Tako i poruka SDP-a i SDA da svoju dobronamjernost prema Hrvatima i Srbima pokažu imenovanjem multietničke vlade biva dovedena u pitanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?