KAMPANJA

Milan Bandić: Podržat ću kandidata HNS-a

\'04.05.2011., Cirilometodska 5,  Zagreb - Izvanredna sjednica Gradske skupstine. Rasprava o cijeni djecjih vrtica u gradu Zagrebu. Milan Bandic.  Photo: Boris Scitar/PIXSELL\'
Boris Ščitar/Pixsell
07.11.2011.
u 10:02

- Uvjeren sam da će HNS izabrati kvalitetna imena i zato će imati moju apsolutnu potporu na tom putu - rekao je Bandić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić boravio je proteklog vikenda u Mostaru, gdje je bio na ceremoniji otvorenja kulturne manifestacije 5. dani filma.

Najbolja imena

S obzirom da Bandić na predstojeće izbore u Republici Hrvatskoj izlazi s nezavisnom listom “Stijena”, upitali smo ga očekuje li potporu svojih zemljaka iz Bosne i Hercegovine.

Poručio je kako očekuje da mudre glave unutar BiH zajedno, i ako ustreba i s njim i drugim relevantnim ljudima iz hrvatske politike, nađu najbolje rješenje kako bi Hrvatski narodni sabor izabrao tri najbolja imena koja će kvalitetno predstavljati Hrvate iz BiH u Hrvatskom saboru.

- Parafrazirao bih riječi Stjepana Radića dane početkom 20. stoljeća. On je rekao za Hrvate i hrvatske lidere u BiH: “Zaboravite svoje uskostranačke interese i izaberite najbolje ljude”. Ovaj put potporu Milana Bandića imat će HNS, ali uz uvjet da se sujete zatome i izaberu najbolji predstavnici naroda. Uvjeren sam da će se to dogoditi i zato će imati moju apsolutnu potporu - kazao je Bandić.

Bandić vs. Jurčić

Međutim, kako stvari stoje, sigurno je da posebne liste stranaka bosanskohercegovačkih Hrvata okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora za izbore u 11. izbornoj jedinici neće biti, nego će, kao i do sada, na izbore svi samostalno, u dogovoru sa sestrinskim strankama u Hrvatskoj.

Na posljednjoj sjednici Predsjedništva HNS-a nije donesena nikakva konačna odluka. 
Ali, kako je predviđeno hrvatskim Izbornim zakonom, sve stranke koje sudjeluju na izborima moraju biti registrirane do dana raspisivanja izbora. Postoji još i teorijska mogućnost da se u Hrvatskoj prijavi neovisna lista za koju je potrebno prikupiti potpise 500 hrvatskih državljana.

Uz Bandićevu Stijenu, Hrvatsku demokratsku zajednicu i Hrvatsku stranku prava, na listi za dijasporu u 11. izbornoj jedinici pojavit će se i ugledni ekonomski stručnjak Ljubo Jurčić, koji bi također mogao odnijeti dio glasova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?