RUKOMET

Mirko Herceg: Protiv Borca je teško, ali ćemo dati maksimum

mirko herceg
VL FOTO
11.12.2010.
u 12:20

Mirko Herceg također je bio polaznik Rukometne akademije s kojom je osvojio prvenstvo BiH, a s kadetskom reprezentacijom Hrvatske - zlatni u Europi

Danas će se u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom obilježiti četvrta godišnjica Rukometne akademije Izviđač. Polaznici Akademije pokazat će svoje rukometno umijeće, a posjetitelji će imati priliku vidjeti mlade nade, buduće rukometne reprezentativce.

Od RA do vrha Europe

Jedan od polaznika Rukometne akademije Izviđač bio je i Mirko Herceg, sada prvotimac ovoga kluba.

- Ponosan sam što sam bio član Rukometne akademije i ovim putem čestitam na godišnjici. Rukometna akademija je u Ljubuški donijela sve najbolje, a sad kad sam na fakultetu više razumijem da je pored trenažnog dijela jako bitan i edukativni, govori Herceg koji ej uz to što igra rukomet i student na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Ipak, sve se stigne.

- Paralelno studiram, učim i treniram. Naravno da je naporno, ali mislim kad nešto dovoljno želiš i voliš sve se može stići. Najvažnije je dobro se organizirati. Također, to sve ne bi bilo moguće da nema razumijevanja od cijele uprave kluba. Iako je jako teško, ja se nadam da ću sve to uspjeti, kazao je Herceg, a njegovi dosadašnji rezultati pokazuju da nema razloga sumnjati u njegov uspjeh. Budući inženjer građevine već je izgradio jedno europsko zlato. U finalu kadetskog europskog prvenstva u Crnoj Gori bio ej najbolji igrač utakmice. Njegov šut, iz devet pokušaja zabio devet golova, šokirao je sve.

- Za mene je najveći uspjeh kada sam sa hrvatskom kadetskom reprezentacijom osvojio kadetsko prvenstvo Europe. U finalu smo pobijedili jake Španjolce 27:26, ja sam imao šut 9/9, tako da je to zasigurno utakmica mog života, kazao je Herceg, ali ne zaboravlja ni trofeje s Rukometnom akademijom, u kojoj je, također pružao dobre partije.

- Važno spomenuti uspjehe RA Izviđač s kojom sam osvojio kadetsko i juniorsko prvenstvo BiH, kazao je Herceg, a uskoro bi mogao s Izviđačem osvojiti i seniorsko prvenstvo BiH.

- Kako se bliži kraju prvi dio sezone mogu slobodno reći da je ovo “novi” Izviđač uspoređujući ga s proteklim godinama, tako da su nam ambicije visoke. Imamo sve pobjede, osim poraza u gostima od RK Bosne, a to je ipak klub koji igra LP. Dosta domaćih igrača se profiliralo u igri, a pojačanja ove sezone su izvrsna.

Respekt prema Borcu

Svi se dobro slažemo kako unutar, tako i van terena i zaista mogu reći da smo jaka i talentirana mlada ekipa. To također znači da nam treba iskustva i uvijek hladna glava s kim god igrali, hladne glave i s obje noge na zemlji priča Herceg, čija momčad sutra igra s Borcem u Banjoj Luci.

- Utakmica u nedjelju će biti jako teška, Borac je klub koji itekako zaslužuje respekt. Međutim, mi se nećemo predati, idemo dati svoj maksimum i završiti prvo dio prvenstva sa vrlo važnom pobjedom, kazao ej Herceg, koji je akademcima poručio da se trude i treniraju, pa ni uspjeh neće izostati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?