ROSS ULBRICHT

Mladić iza 'Puta svile' pao u ruke FBI-ja zbog glupe greške

madonna
Foto: AFP
1/2
03.10.2013.
u 15:03

Ulbricht je prije zločinačke karijere bio inženjer i autor brojnih znanstvenih radova

Ross William Ulbricht, 29-godišnjak osumnjičen da je vodio ilegalnu internetsku stranicu za kupoprodaju oružja i droge, "pao" je zahvaljujući glupoj grešci, piše Business Insider.

Stranica "Silk road" (Put svile), koju je FBI jučer ugasio, djelovala je na anonimnoj mreži Tor, a transakcije su se vršile putem virtualne valute Bitcoin. Ulbricht razotkriven kada je na jednoj stranici za developere softvera postavio pitanje o Toru, i to koristeći svoje pravo ime, koje je poslije promijenio u "frosty". U FBI-ju su sumnjali da je povezan s Torom, no nisu to mogli potvrditi jer je riječ o anonimnoj mreži. Ulbricht je napravio još jednu grešku kada se logirao u "Put svile" iz internetskog kafića u San Franciscu, nakon čega je FBI utvrdio njegovu kućnu adresu.

Ulbricht, kojeg FBI tereti da je na "Putu svile" zaradio ukupno 3,4 milijuna dolara, prije zločinačke karijere bio je inženjer koji je izučavao solarne ćelije kao student na Sveučilištu u Pennsylvaniji te je autor brojnih znanstvenih radova.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?