MOSTAR

Mostarci protiv Sarajeva traže izlazak iz velike krize

zrinjski
VL FOTO
20.03.2011.
u 13:58

Bez obzira što je ovog proljeća igra Zrinjskog bila dosta bolja nego prošle jeseni, protiv Veleža i Slavije nije bilo učinka

Nogometaši Zrinjskog danas očekuju vrlo važan susret u svojoj borbi za ostanak u društvu najboljih premijerligaša. Na stadionu pod Bijelim brijegom gostuje nezgodno Sarajevo, koje sigurno neće imati previše razumijevanja za trenutačne probleme mostarske momčadi.

Neugodan protivnik

- Sigurno je Sarajevo neugodan protivnik za našu momčad. Oni po tradiciji igraju dosta dobro u Mostaru, no uvjeren sam da imamo kvalitetu i snagu tu utakmicu pobijediti. Inzistirat ćemo na igri bez obzira što nam ta igra nije donijela rezultat u Istočnom Sarajevu. Protiv Slavije stvorili smo nekoliko izglednih prilika za postizanje golova. Gledao sam utakmicu i protiv Čelika i tu smo stvorili pet-šest izrazitih prilika, tako da se nadam da će to tako biti protiv Sarajeva i da ćemo uspjeti poentirati i osvojiti sva tri boda - kazao je na konferenciji za medije Slaven Musa, trener Zrinjskog.

Zbog tri žuta kartona neće u sastavu biti Stjepanović. Na njegovo mjesto u veznom redu trebao bi biti ‘prekomandiran’ stoper Markić. Musa nam je već ranije kazao kako ta pozicija nije strana Markiću, te da smatra kako on zahtjeve na tom mjestu može ispuniti dosta korektno. Osim spomenutog Stjepanovića ,u konkurenciji neće biti Gagro, te kapetan Ivanković koji je već neko vrijeme na poštedi.

- Ivanković trenira po posebnom programu i nadam se da će se idući tjedan priključiti ekipi. Hoće li konzervativnom metodom moći ukloniti taj problem s hrskavicom u zglobu, ili će na kraju morati na operaciju, to ostaje vidjeti - dodao je strateg Zrinjskog.

O snazi Sarajeva Musa je govorio uz veliki respekt.

- Sarajevo ima nekoliko sjajnih pojedinaca, tu su prije svega Šćepanović, Kojašević i Avdić. Cijeli tjedan smo se pripremali za njih, ali nismo se pripremali samo za napadačke akcije nego i da iskoristimo njihove slabosti. Slabost je što im ne igra Torlak, mislim da su oni tu dosta oslabljeni. Muharemović je protiv Slobode igrao na tom mjestu, iako mislim da on nije klasični stoper. Vjerojatno će sad s njim u paru igrati Gutić. Dosta igrača im je došlo u tijeku priprema Pehlić, Hamzagić, Belošević, Muharemović je bio dosta ozlijeđen, Arsenijević išao na probu u Kazahstan. Tako da smatram da bez obzira što su oni u trenažnom procesu 20 dana, kad su bili s ekipom odsutni, da je to ostavilo traga na njima - zaključio je trener Mostaraca.

TV prijenos

Nakon već nekog vremena jedna utakmica Zrinjskog naći će se i u izravnom TV prijenosu. U svakom slučaju, to će biti prigoda da se Mostarci široj javnosti predstave u kvalitetnijem svijetlu. Susret počinje u 15 sati na stadionu pod Bijelim brijegom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?