AFERA

MUP ZHŽ-a: Dodig laže da je Vlada ZHŽ-a vratila novac ZZO-u

novac
VL FOTO
21.10.2010.
u 08:40

Osumnjičeni Stjepan Dodig će svoju obranu imati priliku iznijeti na sudu, poručili su iz MUP-a ZH županije

Afera oko Zavoda za zdravstveno osiguranje Zapadnohercegovačke županije se nastavlja. Nakon što je Ministarstvo unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije u utorak objavilo priopćenje u kojem stoji da se v.d. ravnatelja Zavoda za zdravstveno osiguranje ZHŽ-a Stjepana Dodiga sumnjiči za kazneno djelo zloporabe položaja ili ovlasti jer je na račun Vlade ZHŽ-a protuzakonito uplatio 400 tisuća maraka, Dodig je na isto priopćenje reagirao kazavši da u svom činu ne vidi ništa sporno.

Novac nije vraćen

U izjavi za Večernji list Dodig je kazao da se radilo o pozajmnici koju je Ministarstvo zdravstva vratilo u roku od sedam dan te da ovaj čin nije naštetio poslovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja ZHŽ-a. “Istina je da nije potpisan ugovor o pozajmici, međutim, novac je vraćen u najkraćem roku, tako da to nije ometalo daljnje radnje Zavoda za zdravstveno osiguranje. Članovi Vlade su me zamolili za pozajmicu kako bi tim novcem isplatili porodiljne naknade, što je s tim novcem na kraju napravljeno, ja ne znam, ali znam da je resorni ministar za sedam dana sredstva vratio na račun Zavoda, doduše u nešto manjem iznosu (za oko 7 tisuća manje od pozajmljenog)”, kazao je Dodig. Iz MUP-a ZHŽ-a ponovno su jučer reagirali na izjave v.d. ravnatelja Stjepana Dodiga. U svom priopćenju iz Ministarstva unutarnjih poslova navode da su istražitelji MUP-a, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdili, između ostaloga, da tvrdnja prema kojoj je Vlada ZHŽ-a „nakon tjedan dana vratila novac ZZO-u“ - nije istinita. “Istina je da taj novac još uvijek nije vraćen. Vlada ŽZH jest na račun ZZO-a uplatila 519.618,26 maraka na ime doprinosa za zdravstveno osiguranje zaposlenika u tijelima županijske uprave, međutim, to su redovite uplate i one nemaju nikakve veze s vraćanjem novca za koji Dodig tvrdi da ga je „pozajmio“ Vladi. Iz svega navedenog vidljivo je postojanje osnova sumnje da je Stjepan Dodig počinio kazneno djelo za koje je prijavljen, i duboko smo uvjereni da će njegova krivnja biti dokazana u kaznenom postupku”, navode iz Ministarstva unutarnjih poslova ZHŽ-a.

Anonimni komentari


Iz MUP-a su reagirali i na anonimne komentare na pojedinim web-portalima, a u kojima se navodi da se policija iz političkih razloga obračunava s nevinim čovjekom. “Svima koji misle da mogu izvršiti pritisak na policiju objavljivanjem anonimnih komentara na web-portalima kojima se blati naš rad, poručujemo da uludo troše svoje vrijeme, a osumnjičenom Dodigu poručujemo da će imati priliku svoju obranu iznijeti na sudu”, zaključili su iz MUP-a ZHŽ-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?