Izvršen napad

Napadnuta novinarka Dnevnog avaza

Dopisništvo
03.05.2012.
u 13:54

Na Svjetski dan slobode medija pretučena novinarka Dnevnog avaza

Izvjesni Dražen Kaurin, nezadovoljan krajnje profesionalnim izvještavanjem našeg lista, pretukao je našu novinarku Brankicu Spasenić i nanio joj tjelesne povrede. Također, prijetio joj je smrću i vrijeđao je - navodi se u priopćenju Dnevnog avaza. Također je demolirao prostorije Dopisništva u kojima je trenutno onemogućen rad. Urednički kolegij "Dnevnog avaza" najoštrije osuđuje ove gnusne napade i pritiske na naš list koji je "kriv" samo zato što je javnost upozorio na opasnost od prekomjernog uzimanja kemijskih supstanci za jačanje tjelesne mase kod mladih sportaša, a što je, kako su potvrdili i stručnjaci, najvjerovatniji uzrok smrti nesretnog 16-godišnjaka.

Posebno ističemo da se napad dogodio na Svjetski dan slobode medija te apeliramo na policiju Republike Srpske i nadležne pravosudne organe da pomno istraže i najoštrije kazne ovakav vid napada na medije, što je u posljednje vrijeme postalo praksa zbog nezaštićenosti novinara i drugih radnika u medijima - navodi se u priopćenju. Kako se navodi u propćenju, Kaurin je, osim na Dopisništvo "Dnevnog avaza", izvršio napad i na redakciju "Press RS-a", koji su se, također, bavili ovom temom.

Ključne riječi

Komentara 1

SE
sec
23:48 03.05.2012.

Ja krivim novinarku!!!kako tako bi se vi ponasali da se to desi u vasoj porodici ?! i ja sam uz KAURINA jer sam se druzio i poznavao njegovog sina ! i molim vas da samo glupim pricama prodajete svoj list.budiudi te orginalni pa ovaj narod razveselite ljepim prica a ne ko ostale novine!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?