NAPOKON

Nastavlja se suđenje Jadranku Prliću i ostalima

prlic
VL FOTO
03.02.2011.
u 13:58

Sudsko je vijeće odlukom o zakazivanju ročišta, na kojem će se iznijeti završne riječi, tužiteljstvu dodijelilo 15 radnih sati

Završne riječi na haaškom suđenju šestorici bivših političkih i vojnih čelnika bosanskohercegovačkih Hrvata optuženih za zločine počinjene tijekom rata u BiH, nakon dvije odgode, započet će u ponedjeljak i očekuje se da bi mogle potrajati dva do tri tjedna.

Sudsko je vijeće odlukom o zakazivanju ročišta, na kojem će se iznijeti završne riječi, tužiteljstvu dodijelilo 15 radnih sati, a svakoj od obrana po pet sati s tim da se u okviru završnih riječi obrane optuženi mogu osobno obratiti sudskom vijeću i za to mogu iskoristiti najviše 30 minuta svaki.

Bivši čelnici HR Herceg Bosne - premijer Jadranko Prlić, ministar obrane Bruno Stojić, zapovjednici HVO-a generali Slobodan Praljak i Milivoj Petković, zapovjednik vojne policije HVO-a Valentin Ćorić te šef komisije za razmjenu zarobljenika Berislav Pušić optuženi su za zločine protiv čovječnosti počinjene protiv Bošnjaka i drugih nehrvata na područjima BiH koje su, kako tvrdi tužiteljstvo, optuženi htjeli pripojiti Hrvatskoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?