KAKO DALJE

Nisu dobili svjedodžbe, a istječe upisni rok u srednjim školama

Učenici
www.photos.com
18.06.2010.
u 09:57

Učenici ne mogu upisati srednju školu jer još uvijek nisu dobili svjedodžbe za osmi razred

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji jučer je započeo upis učenika u srednje škole. Ali prostorije srednjih škola bile su prazne jer učenici osnovnih škola u ovoj županiji još uvijek dobili svjedodžbe o završenom osmom razredu osnovne škole. Očito se radi o velikom propustu resornog ministarstva jer zbog ovoga osnovci imaju samo dan-dva za upis u srednje škole. Natječaj za upis je otvoren do sredine idućeg tjedna.

Mnogo posla

- Imamo mnogo posla oko podjele svjedodžbi i čini mi se da su srednje škole malo uranile s ovim natječajem. Ipak sam sigurna kako će djeca imati dovoljno vremena za upis u srednje škole - rekao nam je predsjednik Sindikata osnovnih škola koje rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku Slavko Lauš. Prema njegovim riječima, slična situacija s podjelom svjedodžbi bila je i prethodnih godina, ali natječaj nije bio raspisivan ovako rano za upis u srednje škole. S druge strane, srednje škole su nezadovoljne ovakvim stanjem, a profesori nisu sigurni kako će učenici imati dovoljno vremena za prijavu za upis.

Upis ipak upitan

- Mi ćemo sada dva dana čekati učenike, a sigurno nitko iz ove županije neće doći jer djeca nemaju svjedodžbe. Nadamo se da će osnovne škole obaviti svoj dio posla do ponedjeljka, tako da djeca imaju malo više vremena od 24 sata da se prijave za upis u srednje škole - rekli su nam djelatnici nekoliko mostarskih srednjih škola koje smo posjetili. Inače, predviđa se da će ove godine u srednje škole Hercegovačko-neretvanske županije biti upisano nešto manje od 3900 djece.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?