oduzeli titulu

Njemačka ministrica obrazovanja plagirala doktorat

annette shavan,angela merkel
Reuters/PIXSELL
06.02.2013.
u 11:21

Annette Schavan (57) plagirala je doktorsku disertaciju prije pune 33 godine. Danas joj je oduzeta titula.

U središtu skandala ponovno se našao jedan plagijat. No ovoga puta nije slučaj o nekom lakomom hrvatskom političaru, nego o njemačkoj ministrici, i to, da stvar bude još gora – obrazovanja!

O plagijatu koji je prije 33 godine počinila Annette Schavan (57) u srijedu je javnost obavijestio dekan filozofskog fakulteta sveučilišta u Düsseldorfu Bruno Bleckmann. Der Spiegel javlja da su time okončana višegodišnja nagađanja o nepoštenom stjecanju doktorske titule jedne od uglednijih njemačkih konzervativnih političarki.

Ona su pokrenuta nakon što ju je prije nekoliko godina jedan anonimni bloger optužio da je varala u postavljanju teza doktorske disertacije. Schavan je dosad uspješno negirala takve optužbe, no jutros je komisija koja je oformljena na njezin zahtjev donijela za nju pogubnu odluku.

Analitičari smatraju da bi ovaj skandal mogao naštetiti i kancelarki Angeli Merkel. Ona je svoju prijateljicu Annette još 2005. postavila na čelo ministarstva obrazovanja i istraživanja, a sada navodno odbija potpisati njezinu smjenu.

>>Prgomet: Da sam plagirao diplomski rad, napustio bih HDZ

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije