Regionalni sastanak

Novi međunarodni standardi granične kontrole i sigurnosti

aerodrom
arhiva vl
21.04.2010.
u 10:14

Na sastanku je dogovoreno daljnje unaprjeđenje suradnje između nevedenih zemalja

Prvi regionalni sastanak zapovjednika postrojbi graničnih policija na međunarodnim zračnim lukama zemalja u regiji održan je jučer u Graničnoj policiji BiH.

 

Razvijanje suradnje

 

Sudionike sastanka pozdravio je direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić sa suradnicima koji ih je upoznao o organizaciji i funkcioniranju prve policijske agencije na državnoj razini te istaknuo da je osim borbe protiv terorizma i ilegalnih migracija među prioritetima rada i razvijanje suradnje na domaćoj i međunarodnoj razini, priopćeno je iz Granične policije.

Sastanku su, sa svojim suradnicima, nazočili zapovjednik PLP Brnik Jure Lješnjak (Slovenija), Darko Car, načelnik aerodromske policije Zagreb (Hrvatska), Slobodan Ćopić, zapovjednik zračne luke “Nikola Tesla” (Srbija), Dražen Vuković, rukovoditelj ispostave Granične policije Podgorica (Crna Gora) i Maja Temelkova, zapovjednik Policijske postaje za graničnu kontrolu zračne luke Skopje (Makedonija).

S obzirom na to da zapovjednici graničnih policija na zračnim lukama zemalja regije iz objektivnih razloga nemaju priliku često se susretati, neposredno upoznati i surađivati, glavni cilj ovog sastanka bilo je upoznavanje o radu zračnih luka u spomenutim zemljama kao i razmjena informacija i iskustava s kojima se policijski službenici susreću tijekom obavljanja kontrole putnika. Razgovarano je i o primjeni novih međunarodnih standarda granične kontrole i sigurnosti civilnog zrakoplovstva na međunarodnim zračnim lukama.

 

Kontrola i protok putnika

 

Na sastanku je dogovoreno daljnje unaprjeđenje suradnje između ovih zemalja da bi se osigurao što viši stupanj sigurnosti civilnog zrakoplovstva, učinkovita granična kontrola i brži protok putnika na međunarodnim zračnim lukama, kazali su iz GP-a BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?