Ljubuški

Novi stambeno-poslovni kompleks s pet zgrada

ljubuski00
Ivan Kaleb
28.01.2012.
u 11:40

Predviđeno je da se nova zgrada završi i da stanari usele u nju do kraja ove godine

Ljubuški će dobiti još jednu stambeno-poslovnu cjelinu (kompleks). Na zemljištu Bara u blizini poslovne zgrade Agrama, koje je donedavno pripadalo JKP Ljubuški, gdje se nalazila uprava, radionica i drugi prateći i poslovni sadržaji ljubuških komunalaca, izgradit će se pet zgrada.

Završni radovi

Taj vrlo važan posao, koji ima dodatnu vrijednost i težinu u današnjim nepovoljnim financijskim i gospodarskim prilikama, izvodi građevinsko poduzeće Kons iz Ljubuškog. Kons i Komunalno su prije devet godina sklopili ugovor o zamjeni nekretnina, a proveli ga prije godinu i pol. Kons je Komunalnom napravio poslovnu zgradu pokraj prečistača otpadnih voda na Bučinama i ustupio im poslovne prostore za smještaj uprave u Centru II u gradu, a Komunalno je Konsu zauzvrat dalo zemljište. Gradnja je počela prije nekoliko mjeseci i prva zgrada je stavljena pod krov. Završeni su grubi građevinski radovi, postavljeni vanjski otvori i trenutačno se rade unutarnje elektro i vodovodne instalacije, a uskoro će početi i žbukanje i završni fini radovi. Zgrada je isključivo stambena i imat će ukupno 15 stanova.

Do kraja godine

- Stanovi su jednosobni, površine 45,8 m2, i dvosobni od 72,9 m2. Predviđeno je da se ona završi i stanari usele do kraja ove godine. Na proljeće je planirano da počne gradnja i druge stambene zgrade i imat će jednosobne, dvosobne i trosobne stanove. Jednosobni će biti veličine 36,21 m2 i 50,43 m2, dvosobni 73,65 m2 i trosobni 86,65 m2. U ovoj godini predviđeno je da se završe samo grubi radovi. Što se tiče preostalih triju zgrada, dvije će biti stambeno-poslovne, sa stanovima i poslovnim prostorima, a treća, tj. ukupno peta imat će samo poslovne prostore. Lokacijska rješenja i idejni projekti su završeni i spremni, no njihova gradnja će ovisiti od kretanja i diktiranja na tržištu - kaže građ. inž. Zlatko Leko, jedan od suvlasnika u Konsu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?