Nogomet

Oko 700 mladih igrača oduševilo publiku

Turnir
09.01.2013.
u 11:27

Većina igrača na turniru članovi su klubova koji igraju u prvenstvima od Premijer lige do najnižih stupnjeva natjecanja

U povodu otvaranja suvremene sportske dvorane u Ljutom Docu, čijim bi se izgledom i sadržajima sigurno ponosili i mnogi gradovi, u najvećem selu uz rub Mostarskoga blata održan je prigodan malonogometni turnir za igrače mlađih uzrasta.

Mnoštvo mladih

U tri tjedna trajanja turnira odigrano je oko 70 utakmica, nastupilo je 60 mladih momčadi s više od 700 nogometaša, što ovaj turnir čini jednim od najvećih u cijeloj regiji. Gotovo svi mladi nogometaši koji su nastupili u Ljutom Docu članovi su klubova koji igraju razna ligaška natjecanja:

-Sve je prošlo u najboljem redu, što nije jednostavno, osobito jer je bilo prvi put. To nam je poticaj da sljedeći turnir još bolje organiziramo i pretvorimo ga u tradicionalni i međunarodni, rekao nam je Tihomir Tiša Miličević, jedan od organizatora, koji je ponajviše pridonio uspješnosti spomenutog natjecanja:

- Igralo se u pet uzrasnih kategorija, uz nastup brojnih momčadi iz Širokoga Brijega, Mostara, Čapljine, Višića, Čitluka, Međugorja, Stoca, Ljubuškog, Gruda, Drinovaca i Posušja. U kategoriji igrača rođenih 1994. Komplast Crnač svladao je Namex Biograci nakon izvođenja šesteraca 8:6 (u regularnom dijelu bilo je 3:3), Ova utakmica bila je ljepotica turnira, a u jednoj i drugoj momčadi igrali su mladi nogometaši Širokoga Brijega. U kategoriji igrača rođenih 1996. godine Ljuti Dolac nadigrao je Međugorje (3:2).

Odlična organizacija

Namex Biograci u svom drugom finalu, u kategoriji dječaka rođenih 1998. svladao je NK Mostar (4:0), dok je NK Mostar - također u drugom finalu, u uzrastu 2000. nadigrao Sportski centar Jarkić Hamzići (3:2). U finalu najmalađih (2002.), Posušje je tijesno svladalo Ljuti Dolac s minimalnih 1:0, rekao nam je Miličević:

- Organizacija je bila vrhunska, kao rijetko gdje. Zato ovakve turnire treba što više i što češće organizirati, rekao nam je Sejo Rebac, voditelj NK Mostar nakon što je njegova momčad osvojila pobjednički pehar u kategoriji trinaestogodišnjaka. Turnir je bio odlično posjećen. Na dan igranja finala kroz dvoranu je prodefiliralo oko 1000 gledatelja. Uspješnosti turnira pridonijeli su i suci O. Kožul, D. Mustapić, F. Jelić, M. Lovrić i Z. Bandić, te voditelj razglasa Stanko Miličević. Pobjedničke momčadi, te pojedinci (najbolji vratari, strijelci i igrači) nagrađeni su prigodnim peharima i medaljama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?