IVAN DODIG:

Ostvarili smo veliku pobjedu, ali ona još ne znači prolaz dalje

'Ivan Dodig (facing camera) of Croatia and Marcelo Melo of Brazil celebrate after winning the men\'s doubles final against Fernando Verdasco and David Marrero of Spain at the Shanghai Masters tennis t
Foto: 'CARLOS BARRIA'
06.11.2013.
u 16:39

Ivan Dodig govori za Večernji list nakon velike pobjede nad braćom Bryan

Ivan Dodig i Marcelo Melo do sada su najveće iznenađenje Masters turnira u Londonu. U biti, za mnoge je njihov plasman na završni turnir sezone bio šok, ali je ovaj dvojac još jednom pokazao kako su s razlogom na trećem mjestu ATP čkestvice u konkurenciji muških teniskih doublova. U 1. kolu spomenutog turnira Dodig i Melo su drugi put ove godine slavili protiv najboljeg para u povijesti tenisa. Braća Bryan morali su čestitati Dodigu i Meli nakon teške i dramatične borbe u tri seta. Nakon što su Amerikanci dobili prvi set 6-3 svi su mislili kako će poznata braća rutinski završiti meč. Ipak, Dodig i Melo prebacuju u brzinu više, sada oni dobivaju set s 6-3 i vraćaju stvari na početak. U odlučujućem trećem setu braća Bryan su imala prednost od čak 4-0, ali tada počinje veliki comeback.

Dodig i Melo se vraćaju, dobivaju odlučujući set s 10-8 i počinje veliko slavlje. - Mislim da smo odigrali veoma dobar meč iako smo malo u početku ušli nervozno. Kasnije smo počeli igrati jako dobro i rezultat nije izostao. Meč je bio pun preokreta i napetosti i na kraju smo odigrali supertiebreak s vise koncentracije - rekao nam je Dodig nakon meča. Pobjeda protiv braće Bryan na završnom turniru je jedan od najvećih uspjeha Dodiga i Mela u dosadašnjoj karijeri. - Ovo je velika pobjeda, ali u ovoj fazi natjecanja ne i pobjeda koja znači prolaz. Moramo i dalje nastaviti igrati dobro i pokusati pobijediti bar još jedan meč kako bi prošli skupinu. Sigurno da je lakše sada kada imamo ovu veliku pobjedu i kada smo potvrdili dobru formu, ali to moramo na terenu i dalje pokazati - oprezan je Dodig.

On i Melo će sutra imati priliku za novu pobjedu u veliki iskorak prema plasmanu u iduću fazu natjecanja. Njihovi protivnici su Fyrstenberg M. / Matkowski M, a sigurno je kako je hrvatsko/brazilski par favorit nakon fenomenalne predstave protiv Bryana. Ako se osvrnemo unazad, možemo primijetiti kako su Dodig i Melo nakon zadnje pobjede nad američkim parom osvojili turnir u Šangaju. Kao ni u Londonu, nitko ih ni tada nije vidio u najužem krugu favorita. Ipak, upravo su njih dvojica završila s peharom u rukama. - Cilj je pokušati zadržati našu dobru formu, kao i u zadnjih nekoliko tjedana i ako budemo u tom ritmu možemo očekivati dobre rezultate - zaključio je sada najbolji hrvatski tenisač.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?