peti dan pretrage

Paravinji će naši istražitelji pokazivati slike lokacija

paravinja (1)
Foto: VL
1/5
01.07.2011.
u 09:19

Nastavlja se pretraga područja korita rijeke Krke, od hidrocentrale Miljacka prema Roškom slapu. Britanska tvrtka ponudila je policiji na korištenje tehnologiju koja bi mogla utvrditi gdje se nestala djevojak trenutno nalazi.

Hrvatski istražitelji danas bi u Sarajevu trebali ispitati Dragana Paravinju (42), kojega se u Hrvatskoj sumnjiči za pokušaj silovanja i teško ubojstvo 17-godišnje Antonije Bilić.

Premda je Paravinja već po uhićenju tamošnjoj policiji priznao da je djevojku zadavio, a kasnije njezino tijelo bacio u rijeku Krku, istražitelji će mu pokazati slike lokacija kako bi otkrili gdje je zaista bacio Antonijino tijelo. Ne vjeruju mu jer odbija poligrafsko ispitivanje, a pretraga terena ne daje rezultate iako već ulazi u peti dan.

Izuzev vlasi kose pronađenih u kabini kamiona koji je vozio Paravinja, materijalnih dokaza njegovih iskaza zasad nema. Jučer je pak pronađeno donje rublje kod mosta na Brljanskom jezeru koje je poslano na forenzičku analizu.

S obzirom na činjenicu da se područje potrage svakim danom sve više širi, jasno je kako ni policijski istražitelji više nisu usredotočeni isključivo na područje koje je Paravinja naveo u svojem, po mnogima, dvojbenom iskazu.

- I danas se nastavlja intenzivna potraga za nestalom maloljetnom Antonijom Bilić područja korita rijeke Krke, od hidrocentrale Miljacka prema Roškom slapu. Osim toga, nastavlja se i pretraga akumulacijskog jezera Štikada kog Gračaca, gdje će se pretraživati i područje oko jezera. Pretraživat će se i područje dionice ceste od Prezida do Gračaca, kao i jezero Sveti Rok, ističe Marica Kosor iz PU šibensko-kninske

Kako doznajemo, pregledat će se cijela trasa koju je Paravinja prešao kamionom.

U pretrazi, u kojoj i dalje sudjeluju pripadnici slovenske vojske i Specijalne policije, kao i pripadnici Oružanih snaga RH, sudjeluje više od 160 osoba, najvećim dijelom pripadnici interventne, specijalne i kriminalističke policije iz PU šibensko-kninske i drugih policijskih uprava. U pretrazi, kao i svakog dana, sudjeluju i pripadnici Gorske službe spašavanja sa psima, izvijestili su iz MUP-a. Dodali su kako se nastavlja sa svim ostalim aktivnostima, odnosno s detaljnom kriminalističko-analitičkom analizom svih do sada raspoloživih podataka i obavijesti.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?