Kršio zabranu

Pernar priveden na Trgu bana Jelačića

ivan pernar
Davor Puklavec/PIXSELL
12.03.2011.
u 14:44

Uputio sam se na tramvajsku stanicu i dok sam čekao tramvaj prišla su mi dvojica policajaca u uniformi kazavši kako me moraju privesti jer tu ne smijem biti, kaže Pernar

Inicijatora "Facebook prosvjeda" Ivana Pernara policija je danas 20 minuta nakon podneva privela na Trgu bana Jelačića zato što je prekršio zabranu kretanja po glavnom zagrebačkom trgu. Nakon sat i pol provedenih u policijskoj postaji Pernar je pušten.

- Prelazio sam preko Trga i na trenutak zastao u razgovoru s nekoliko ljudi. Nakon što su me zamolili, s nekima od njih sam se i fotografirao. Potom sam se uputio na tramvajsku stanicu i dok sam čekao tramvaj prišla su mi dvojica policajaca u uniformi kazavši kako me moraju privesti jer tu ne smijem biti. U policiji su me ispitivali što sam radio na Trgu. Kazao sam da sam samo bio u prolazu. Prije nego sam pušten policija je protiv mene podnijela prijavu - prepričao nam je Pernar današnji susret s policijom.

Podsjetio je da je danas novo prosvjedno okupljanje (već deseto po redu) u 18 sati na Cvjetnom trgu. Uvodnih govora neće biti već će se odmah krenuti marširati gradom.

Idućeg tjedna doći će do male promjene u ritmu prosvjedovanja i marširanja. Tako će se prosvjedi održavati u ponedjeljak i četvrtak, s početkom u 18 sati na Cvjetnom trgu, dok će iduće subote (19. ožujka) prosvjed početi također u 18 sati, ali na Trgu bana Josipa Jelačića. Inače, te subote prosvjedi bi se istovremeno trebali održati u svim većim hrvatskim gradovima.

Zagrebačka policija potvrdila je da je Ivan pernar odveden na obavijesni razgovor jer je kršio sudsku zabranu posjećivanja užeg gradskog središta. Pernar, kako doznajemo, nije  odveden sucu za prekršaje, nego će prijava protiv njega biti podnesena redovnim putem.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije