Kraj prvenstva

Pobjeda Zrinjskog u gradskom derbiju

Derbi
26.11.2012.
u 10:47

Zrinjski je jučer bio saveznik sreće pa je uspio sezonu završiti pobjedom

Više sretno, nego spretno došli su nogometaši Zrinjskog do velike pobjede, protiv svog najvećeg rivala - Veleža. Konačnih 2:1 na semaforu, na koncu susreta, možda i nije najbolji pokazatelj prikazanog, ali fortuna je jučer bila na strani plemića.

Hladan tuš

Susret su obilježile nesigurnosti u zadnjoj liniji Zrinjskog. Velež je mnogo bolje otvorio susret, a već u 2.minutu u povoljnoj situaciji bio je brzonogi Ševko Okić, on svoju prigodu nije iskoristio. Ipak, samo minutu kasnije rođeni su došli u vodstvo, što je bio hladan tuš za navijače Zrinjskog. Uigranu akciju Kodre i asistenta Hebibovića u gol je pretvorio Alidin Hajdarović, a taj je pogodak zadao dosta glavobolje igračima Zrinjskog, koji su se od njega dobar dio prvog dijela i oporavljali. U 11. minuti obrana Zrinjskog opet griješi i poklanja priliku ponovno Okiću. Ipak, nogometaš Veleža je bio pomalo sebičan i nije na pravi način uspio završiti akciju. Zrinjski je prvi put zaprijetio u 20. minuti, iz slobodnog udarca šutirao je Igor Aničić, ali njegov šut je otišao pored Veležovog gola. Nekoliko minuta kasnije ponovno se u sjajnoj prigodi našao Okić, ali u dvoboju jedan na jedan s Melherom traljavo je šutirao pored gola Zrinjskog.

Majstorija Arežine

U 40. minuti susreta Žuržinov je šutirao iz blizine, ali je njegov udarac skinuo vratar Adnan Bobić. Nakon udarca iz kuta pokušao je i Arežina. On je šutirao izravno u gol, a ponovno se istaknuo vratar Veleža. U sudačkoj nadoknadi za 1:1 uz pomoć vratnice pogađa Filip Arežina. Ta majstorija arežine vjerojatno je i bila najljepši detalj iz igre kada je u pitanju prvo poluvrijeme mostarskog gradskog derbija. Spomenuti pogodak podigao je moral u momčadi Zrinjskog, koja je nešto odlučnije ušla u drugi dio susreta. Klupa Veleža burno je reagirala nakon primljenog gola, a najdeblji kraj izvukao je trener Ibro Rahimić koji je isključen. Jednu lijepu kontru Zrinjskog iz 55. minute, u gol ne pretvara Igor Aničić. Ponovno se istaknuo Bobić. Igor Aničić bio je u izglednoj situaciji, ali ga je omeo Škaljić. Domaći su tom prigodom tražili jedanaesterac, ali se Pilav nije oglasio. Od 83. minuta Zrinjski je igrao s igračem manje. Marković, koje je prethodno požutio simulirao je u kaznenom prostoru gostiju, a sudac mu je pokazao drugu javnu opomenu. U 87. minuti Zrinjski dolazi do vodstva. Muminović upošljava Aničića a ovaj pogađa za 2:1.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije