UHIĆENI ATENTATORI

Počinitelj i naručitelj otkriveni. Riječ je o terorističkom činu

atentat
VL FOTO
16.04.2011.
u 15:26

Pod vozilo hrvatskog zastupnika Ive Tadića postavljena je eksplozivna naprava tzv. pašteta

Pod automobil zastupnika HDZ-a u Skupštini Zeničko-dobojske županije i izaslanika u Domu naroda Parlamenta FBiH Ive Tadića postavljena je eksplozivna naprava tzv. pašteta.

Istraga još traje

Istragu je preuzelo Tužiteljstvo BiH koje je u akciji s nadležnim policijskim agencijama uhitilo i privelo počinitelja ovoga djela. Kako doznajemo riječ je o Anelu S.. Ovaj događaj je sada okarakteriziran kao teroristički čin. Prema našim informacijama, otkriven je i naručitelj atentata Sajo S., koji je također uhićen. Kriminalistička obrada je u tijeku. Prema izjavama policije u Zenici istraga je usmjerena prema četiri osobe, Elviru Isaković (1977.), Saši Boniću (1987.) iz Zenice, te Anelu Sefer (1974.) iz Travnika i Vladimiru Popilovskom (1956.) iz Zavidovića. - U dosadašnjoj istrazi utvrđeno je da je postavljanje eksplozivne naprave najvjerojatnije motivirano političkim razlozima.

Privedene osobe osumnjičene su da su sudjelovale u nabavljanju, prosljeđivanju i postavljanju eksplozivne naprave. Ove osobe osumnjičene su da su počinile teroristički čin s ciljem ozbiljnog zastrašivanja pučanstva, čin narušavanja i uništavanja osnovnih političkih i društvenih struktura u FBiH, kao i napad na život osoba koji može prouzročiti njihovu smrt, te se sumnjiče za kazneno djelo terorizma, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. Velik šok je zavladao među Hrvatima ne samo u Zenici, nego i šire zbog spoznaje da je na zastupnika Tadića i njegova kolegu, koji je s njim pošao automobilom kući u Žepče, Peru Mamića pokušan atentat. Naime, zastupniku Tadiću je prije nekoliko dana pod automobil u Zenici postavljena eksplozivna naprava i pukom srećom preživio je pokušaj atentata.

Strašna spoznaja

Inače, slučaj je još jednom posjetio na atentat na Jozu Leutara, koji je likvidiran u terorističkom napadu u Sarajevu kad mu je, kao i Tadiću, pod automobil postavljen eksploziv. Zastupnik HDZ-a u Skupštini ZDŽ-a i izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH Ivo Tadić Iva kaže kako ne može vjerovati da je netko ispod njegovog vozila postavio bombu. Žao mi je zbog pojedinih medija i osoba koje su spekulirale da se radilo o eksploziji automobilske gume, kazao je Tadić. Eksplozija je uznemirila njega i njegovu obitelj. - Sigurno je da se ne mogu osjećati dobro nakon strašne spoznaje da me je netko pokušao ubiti, kazao je Tadić u nedavnom intervjuu za naš list.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?