Pohvala Hrvatskoj

Pod istragom 250 osoba, prve optužnice ubrzo u Njemačkoj

Kladionica
Patrik Macek
19.08.2010.
u 10:15

Tužiteljstvo u Bochumu poslalo je u Hrvatsku informacije o osumnjičenim hrvatskim državljanima

Glasnogovornik njemačkog Državnog odvjetništva u Bochumu Bernd Bieniossek odbio je iznijeti detalje o osobama iz Hrvatske koje su pod sumnjom ili su predmet obrade vezano uz namještanje nogometnih utakmica. Dodao je da se trenutačno u svijetu vodi istraga protiv ukupno 250 osoba te da se ubrzo mogu očekivati prve optužnice, najprije u Njemačkoj. O proceduri istrage koja se vodi nad osobama osumnjičenim za namještanje rezultata kaže:

– Procedura ne ide preko Uefe, iako je ona uključena jer daje korisne informacije. Izravna suradnja Njemačkog javnog tužiteljstva s nacionalnin nogometnim savezima ne postoji. Njemačko javno tužiteljstvo dalo je informacije hrvatskim istražnim tijelima o osumnjičenim hrvatskim državljanima. Oni su ih saslušali i na osnovi dodatnih vlastitih istraživanja uhitili 22 osobe. Središnja obrada vodi se u Bochumu, ali na osnovi pitanja državnog suvereniteta optužbe i procesi vodit će se u drugim državama u njihovoj vlastitoj nadležnosti – izjavio je Bieniossek pohvalivši suradnju s hrvatskim istražnim tijelima od kojih su nedavno dobili i neke podatke.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?