AFERA

Pokreće se istraga o djelovanju humanitarne fondacije iz Turske

majkić
VL FOTO
06.06.2010.
u 10:44

Pokrenut će pitanje djelovanja Fondacije za ljudska prava, slobode i humanitarnu pomoć (IHH) iz Turske, za koju postoje podaci da surađuje s Al-Qaidom te da ima sjedište i urede u BiH

Predstavnici srpskog naroda u Zajedničkom povjerenstvu za obranu i sigurnost Parlamenta BiH pokrenut će pitanje djelovanja Fondacije za ljudska prava, slobode i humanitarnu pomoć (IHH) iz Turske, za koju postoje podaci da surađuje s Al-Qaidom te da ima sjedište i urede u BiH.

 Izjavila je to Glasu Srpske članica Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH i zamjenica predsjedatelja Doma naroda Parlamenta BiH Dušanka Majkić. Dodala je da je skeptik, jer smatra da se time može teško što učiniti zato što zajednička povjerenstva odluke donose samo ako za njih glasuje bar jedan zastupnik iz svakog konstitutivnog naroda.

- Sigurna sam da nitko od Bošnjaka u povjerenstvu neće glasovati za. Druga loša stvar je što Ministarstvo sigurnosti i Ministarstvo obrane BiH nemaju odgovornost koja je zakonom utvrđena prema Zajedničkom povjerenstvu za obranu i sigurnost - kazala je Majkić. Inače, Jerusalem post objavio je da izraelska vlada IHH smatra terorističkom organizacijom. Predstavnici srpskog naroda u Zajedničkom povjerenstvu za obranu i sigurnost Parlamenta BiH pokrenut će pitanje djelovanja Fondacije za ljudska prava, slobode i humanitarnu pomoć (IHH) iz Turske, za koju postoje podaci da surađuje s Al-Qaidom te da ima sjedište i urede u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?