Akcija "Baltik"

Policijski načelnik uhićen jer je odavao tajne podzemlju

Papac
24.05.2013.
u 09:30

Draško Papak - načelnik Odjela kriminalističke policije u Prijedoru, “pao” jer je, sumnja se, primio mito

Inspektori MUP-a RS-a jučer su u akciji “Baltik” priveli Draška Papka, načelnika Odjela kriminalističke policije u Prijedoru, i još četiri sumnjivca za niz nedjela, među kojima i primanje mita te odavanje službenih tajni. Pored Papka, priveden je i radnik M-tela iz Banje Luke Aleksandar Šajić, kao i Prijedorčani Nedjeljko Dakić zvani Baćo, Sandi Kukavica i Predrag Babić zvani Pegi.

Primanje mita

Prema neslužbenim informacijama, Papku se spočitava zloporaba službenog položaja ili ovlasti, primanje mita te odavanje službenih tajni. Šajić se pak sumnjiči za primanje mita i odavanje službenih tajni, dok se ostaloj trojici na teret se stavlja davanje mita i nedopuštena proizvodnja i promet oružja, a jedan od njih se sumnjiči i za zelenaštvo. Istražitelji navode da su Dakić, Kukavica i Babić od ranije poznati, a neki od njih su uhićeni i za trgovinu drogom. Ističu da istraga protiv njih traje duže vrijeme nakon što su došli do saznanja da netko iz policije odaje službene informacije

Okaljao obraz


- Načelnik MUP-a okaljao je svoj obraz i završio u lisicama svojih kolega inspektora. Zbog odavanja službene tajne, kao i poticanja na isto (ne)djelo, mogli bi provesti iza zatvorskih rešetaka od jedne do deset godina zatvora - kažu istražitelji. Naime, načelnik je “pao” jer je za novac kontrolirao kaznenu evidenciju i obrade koje su “zahvatile” pojedine sumnjivce. Navodno, njega su na taj način neki poticali da provjeri podatke koje su mu, kao službenoj osobi, bili dostupni. Uvidom u iste, prosljeđivao je podatke, ni ne slutivši pritom, kako doznajemo, da su neki sumnjivci pod tzv. “mjerama” pa je svaka kontrola bilo čega o njima zapravo “alarmantna”. - Nije poznata protunovčana vrijednost ili je, pak, riskirao “fotelju” u ime nečega drugoga. I sam se ranije bavio “grijesima” iz domene gospodarskog kriminaliteta - kažu poznanici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?