SAZNAJEMO

Posljednja prilika za o(p)stanak četvorke u FBiH

HT MOSTAR
26.06.2013.
u 09:30

Vlada Federacije BiH naložila popunjavanje nadzornih odbora i uprava u javnim poduzećima i agencijama kojima je odavno istekao mandat

Vlada Federacije BiH naložila je popunjavanje upravnih tijela, nadzornih odbora u javnim poduzećima i agencijama kojima je istekao mandat zbog čega već duže vremena određene kompanije nisu u stanju obavljati svoju djelatnost na učinkovit način. Blokiran je razvoj naročito visokoprofitabilnih poduzeća koje popravljaju ionako lošu financijsku sliku federalnog entiteta. U kuloarima se govori o različitim scenarijima kako bi se trebala odigrati ova utakmica koja u sebi nosi i političku pozadinu o mogućnosti funkcioniranja federalne četvorke ili pak nastanka novih partnerstava ili pak zadržavanju statusa quo.

Izmjene dnevnog reda

Kako doznajemo, upravo iz toga razloga očuvanja i daljnjeg razvoja Hrvatskog telekoma iz Mostara je za sutra ministar prometa i veza Enver Bijedić sazvao sjednicu Skupštine HT iz Mostara na kojoj bi trebalo biti potvrđeno imenovanje pet članova Nadzornog odbora iz T-Hrvatskog telekoma, dok pak suglasnost za šest članova HT Mostara kako bi se kompletirao sastav ove institucije mora najprije dati Vlada, a zatim sve to potvrditi Skupština. Vlada je upravo raspisala i pokrenula tu proceduru, ne samo za HT Mostar, nego za sva poduzeća koja su u istoj poziciji. U međuvremenu je Bijedić zatražio i dodatnu izmjenu Statuta HT Mostara. Iako se ne precizira o čemu se radi, doznaje se kako se predlaže izmjena koja bi omogućila upravi da donosi odluke oko investicija i financijskih odluka iznad dva milijuna maraka. Inače, poslovanje ove kuće opterećuju nesređeni odnosi između, kako unutar same kuće oko koje se vode razne istrage, ali i neriješenog upisa u registar, kao i prelamanja političkih odnosa sadašnje i nove političke četvorke.

Političko pitanje

Sve će to biti vrlo skoro poznato i bit će praktično posljednja prigoda za ostanak aktualne četvorke u Parlamentu SDP - HDZ BiH - HDZ 1990. - Savez za bolju budućnost za koju je i predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija nedavno ustvrdio da još uvijek postoji. Prijelomna će točka biti upravo pitanje Hrvatskog telekoma iz Mostara i poštivanje stranačkog dogovora nove četvorke postoji li ili ne, ili se radi o njihovu definitivnom razlazu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?