IVO JOSIPOVIĆ

Potez Lagumdžije "možda ima stranačku podlogu"

ivo josipović,sunčane naočale (1)
Antonio Bronić/PIXSELL
07.03.2012.
u 16:21

Lagumdžija, kao i njegov stranački suradnik i predsjednik vlade Federacije BiH Nermin Nikšić, izbjegao je radni ručak s Milanovićem

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je u srijedu u Zagrebu da nedavni potez ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije, koji je odbio doći na radni ručak s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem u Sarajevu, "možda ima stranačku podlogu" i vjeruje da neće utjecati na odnose Hrvatske i BiH.

 "To možda ima stranačku podlogu, možda se radi o nezadovoljstvu protokolom. No, bez obzira kako tko vidi tu gestu, nadam se da će posjet premijera Milanovića doprinijeti jačanju suradnje s BiH", rekao je Josipović na konferenciji za novinare nakon sastanka s hrvatskim veleposlanicima u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova na novinarsku zamolbu da komentira taj slučaj.

Lagumdžija, kao i njegov stranački suradnik i predsjednik vlade Federacije BiH Nermin Nikšić, izbjegao je radni ručak s Milanovićem koji je krajem veljače boravio u službenom posjetu BiH, ocijenivši da je njegov posjet "isuviše nacionalno obojen".

 Josipović je istaknuo da je BiH najvažniji susjed Hrvatske koja će Sarajevu pružiti svu tehničku pomoć za dobivanje statusa kandidata i za priključenje EU-u.

 "Siguran sam da će i Lagumdžija nastaviti s politikom dobrih odnosa s Hrvatskom", rekao je Josipović.

Komentara 6

GA
gafe
18:14 07.03.2012.

Nastaviti s politikom dobrih odnosa. Daj molim te Josipovicu ne kenjaj covjece. Lagumdzija je opet pokazo svoje lice i ti tako nesto govoris umjesto da njegovo ponasanje osudis. Sram te bilo

Avatar servo_volan
servo_volan
19:04 07.03.2012.

JOSIPOVIĆU svati da je ovo Bošnjaćki SDP 90%

CI
cinbenik
08:00 08.03.2012.

Zna Yusipovic da skoro niti jedan glas nisu dobili niti on niti Milanovic,pa se zato Lagundjija i nadao da ce politika koja je napravila da se nesmije glasati za druge Hrvate osim za HDZe Hrvate,a kojima je sjediste bilo u Grudama,pa su se i mnogi Hrvati nadali da ce politika Hrvatske malo vise raditi na detekciji i prepoznavanju problema,a ne obaveznim dolaskom na noge upravo takvoj politci koja je bila i protiv njih............To bi se moglo i tumaciti borba za glasove na sledecim izborima,a ne borba za Hrvatski narod......................

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?