Livno

Prednacrt zakona o državnim službenicima i namještenicima

Livno
15.03.2013.
u 10:47

Vlada HBŽ 
uz ostalo je prihvatila i Prijedlog zakona o sudskim pristojbama

Budući da su na dnevnom redu 16. sjednice Vlade HBŽ bile 32 točke, ministri su odlučili da sjednica traje dva dana, s tim što će drugi dan biti u ponedjeljak. Ministar pravosuđa i uprave Željko Rujević članovima Vlade predstavio je Prednacrt zakona o državnim službenicima i namještenicima HBŽ. Istaknuo je da je nakon provedene javne rasprave Ministarstvo pristupilo izradi Prednacrta. Rujević je istaknuo i to kako je to jedini zakon na federalnoj i državnoj razini koji objedinjuje obje kategorije zaposlenih u tijelima uprave. Prednacrt zakona je usvojen i u formi nacrta upućen u skupštinsku proceduru. Predstavio je i Prijedlog zakona o sudskim pristojbama. I on je prihvaćen te u formi prijedloga upućen u Skupštinu HBŽ. Ministri su dali negativno mišljenje na Nacrt zakona o šumama FBiH, a resorno ministarstvo na čelu s Petrom Gelom predstavilo je Nacrt zakona o šumama HBŽ-a, te je odlučeno da se ovaj zakon u formi nacrta uputi u skupštinsku proceduru. Nakon usvajanja u formi prijedloga je u skupštinsku proceduru upućen i Zakon o naoružanju i streljivu HBŽ-a. Odlučeno je da se raspiše natječaj za izbor ravnatelja županijskog Zavoda za zdravstveno osiguranje, te imenovana radna skupina za izradu strategijskog plana razvoja zdravstva. Potom su usvojeni programi rada pojedinih ministarstva.

Vlada je dala suglasnost na prijedlog ugovora, odrađivanje i ovlaštenje mjerodavnog ministarstva za potpisivanje ugovora o koncesiji s poduzećem “G&G ENERGIJA” Bihać. Prihvaćen je zahtjev općine Tomislavgrad za pokretanje stečajnoga postupka tvrtke “Delma” Tomislavgrad. Vlada je razmatrala i dala suglasnost na školovanje policijskih službenika županijskoga MUP-a, te donijela odluku o davanju ovlasti Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa za sponzoriranje maturalnih večeri. Usvojena je i odluka o utvrđivanju uvjeta i kriterija, načinu i postupku raspodjele namjenskih sredstava prikupljenih po osnovi naknada za obavljanje tehničkih pregleda vozila.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?