Za njih nema krize

Premijeri Špirić i Mujezinović na izložbi u Kini

zgrada
Vl foto
07.05.2010.
u 09:56

Teška situacija u BiH nije spriječila državnog i federalnog premijera da na račun poreznih obveznika obilaze svjetsku izložbu

Samo dva tjedna od nasilnih prosvjeda ispred zgrade Vlade Federacije BiH, čije su snimke obišle cijeli svijet, te neposredno pred konačnu odluku MMF-a o novoj tranši stand-by aranžmana za BiH, dvojica ovdašnjih premijera odlučila su se na višednevni posjet dalekoj Kini. Državni premijer Nikola Špirić na “radni” put u Peking odlučio se nakon poziva kineskog kolege Wena Jiabaoa.

- Cilj posjeta predsjedatelja Vijeća ministara BiH Kini je intenziviranje prijateljskih veza dviju zemalja, s posebnim naglaskom na poboljšanje ekonomske suradnje, objavljeno je iz Špirićeva ureda. Nije, međutim, precizirano kada se Špirić vraća iz Kine. Sigurno je da to neće biti ovog tjedna, jer je najavljeno da će u nedjelju, 9. svibnja sudjelovati na promociji bosanskohercegovačkog paviljona na Svjetskoj izložbi EXPO 2010 u Šangaju. Tamo će mu se pridružiti i premijer FBiH Mustafa Mujezinović, koji se već nekoliko dana nalazi izvan zemlje. On bi u Kinu trebao doći iz Istanbula, a nakon obilaska EXPO-a ponovno će otići u Tursku, da bi se u Sarajevo vratio tek 20. svibnja. Njegova dvotjedna odsutnost iz BiH još je čudnija ako se zna da je socijalno-ekonomska situacija posebno složena u entitetu koji on vodi. Bez nove tranše od MMF-a FBiH prijeti financijski, a samim tim i socijalni kolaps. Slike koje ovih dana dolaze iz Grčke uskoro bi mogle biti i bh. stvarnost. No, sve to nije spriječilo državnog i federalnog premijera da na račun poreznih obveznika obilaze svjetsku izložbu u Šangaju. Za to vrijeme izvršnom vlasti u FBiH faktički rukovodi dopremijer Gavrilo Grahovac, koji je u ostavci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?