SKOPOCJENI DAR

Prvog BMW-a Sanaderu je darovao Primorac iz Širokog Brijega

bmw
VL FOTO
Autor
Ivanka Toma
19.01.2011.
u 09:16

Javnost je Primorca upoznala kad je njegov sin 2002. u prometnoj nesreći ubio dvije djevojke

BMW u kojem se bivši premijer Ivo Sanader vozio od 2004. godine do konca 2007., kada mu je stigao najnoviji blindiran model vrijedan 4,2 milijuna kuna, darovao mu je Marijan Primorac iz Širokog Brijega.

Potvrdu te informacije dobili smo iz više neovisnih izvora, no je li darivanje BMW-a bilo vezano uz kakvu protuuslugu, nisu nam mogli reći.

Sud oslobodio sina 2004.

Primorac je poznat kao zastupnik TDR-a za BiH, vlasnik Prve sportske kladionice, tvrtke Primorka, hotela Biokovo u Makarskoj...

No njegovo je ime u široj javnosti upamćeno po nesreći koju je 2002. godine u Makarskoj prouzročio njegov sin koji je neprimjerenom brzinom BMW-om naletio na srednjoškolke Anu Andrijašević i Kate Erceg. Obje su djevojke umrle na mjestu nesreće. Sudski postupak protiv mladog Primorca obilježili su skandali. Prva presuda bila je osuda na zatvorsku kaznu od dvije i pol godine.

No na presudu je bila uložena žalba, a Županijski sud u Splitu 2004. godine ukinuo je prvostupanjsku odluku i oslobodio mladog Primorca uz obrazloženje koje je zgrozilo javnost – da je iz društveno prihvatljive obitelji koja je pokazala brigu o njemu i omogućila mu školovanje u inozemstvu.

U priči se spominje i Prlić

Iako se informacija o darivanju BMW-a Ivi Sanaderu vremenski podudara s tom sudskom odlukom, ne treba povezivati ova dva događaja jer su sudovi druga grana vlasti koja mora biti neovisna o izvršnoj.

Valja spomenuti da se u sklopu informacije o Primorčevu darivanju BMW-a provlači i priča po kojoj bi iza darivanja vozila tadašnjem premijeru zapravo stajao Primorčev prijatelj Jadranko Prlić koji je u 
to vrijeme otpremljen u 
Haag.

Navodno bi motiv bio da Prlić ishodi za sebe i ostale suoptuženike bolji tretman i eventualnu pomoć kod hrvatskih vlasti koje nisu pokazale interes za njegovu sudbinu.

O BMW-u smo željeli razgovarati s Primorcem, no nije odgovarao na pozive.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?