kongres

Putin službeno kandidiran za predsjednika Rusije

\'Russian Prime Minister Vladimir Putin arrives to give a speech during the men\'s short program event of the ISU World Figure Skating Championships on April 27, 2011 in Moscow.          AFP PHOTO / A
AFP/Pixsell
27.11.2011.
u 13:20

Umirovljeni radnik, poduzetnik, poljoprivrednik, vojni veteran i filmski redatelj bili su dio ceremonije tijekom koje je Putin primao pohvale uz poruke da je on jedini čovjek sposoban voditi državu.

Vladajuća stranka Ujedinjena Rusija nominirala je Vladimira Putina kao kandidata na predsjedničkim izborima koji će se održati u ožujku.

"Žestoki" kongres poslužio je i za jačanje potpore stranci uoči parlamentarnih izbora.

Umirovljeni radnik, poduzetnik, poljoprivrednik, vojni veteran i filmski redatelj bili su dio ceremonije tijekom koje je Putin primao pohvale uz poruke da je on jedini čovjek sposoban voditi državu. Delegati, njih 11.000, u moskovskoj sportskoj areni uzvikivali su "Ljudi vjeruju Putinu!"

- Naša je zadaća izgraditi snažnu, bogatu i prosperitetnu Rusiju 21. stoljeća - rekao je Putin na kongresu.

Ruski premijer već je bio predsjednik države u dva mandata, od 2000. do 2008. godine. Ustav Rusije dozvoljava samo dva uzastopna predsjednička mandata, te je poslije 2008. godine stao na čelo vlade.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije