Zabuna

Radon Plaza ipak nije sjedište Velike Ptice iz spota B. Obame

Plaza
13.10.2012.
u 10:26

U Obaminom spotu upravo je zgrada koja neodoljivo podsjeća na hotel Radon Plaza označena kao sjedište “zlog genija” Velike Ptice

Navodno pojavljivanje sarajevskog hotela Radon Plaza u reklamnom spotu američkog predsjednika Baracka Obame izazvalo je jučer veliku pozornost u regiji.

Velika Ptica

Zgrada koja je vrlo slična luksuznom hotelu u vlasništvu Avaz grupacije pojavljuje se u nekoliko kadrova Obaminog predizbornog spota koji govori o Velikoj Ptici, zlom političkom geniju, liku iz popularne emisije za djecu “Ulica Sezam”.
Demokratski kandidat na skorim predsjedničkim izborima “uhvatio” se priče o Ptici nakon što je njegov republikanski protukandidat Mitt Romney kazao kako neće financirati američku javnu televiziju PBS, čime će se ukinuti i već spomenuta emisija. U duhovitom spotu koji obiluje fotomontažama upravo je zgrada koja neodoljivo podsjeća na hotel Radon Plaza označena kao sjedište “zlog genija” Velike Ptice. Nije trebalo puno pa da se rasplamsa mašta mnogih u ionako uzavrelom političkom ambijentu BiH. Neki su u tome odmah prepoznali skrivenu poruku američkog predsjednika, a nemalo su bili iznenađeni i u Avazu. Direktor tvrtke Faruk Čardžić kaže da se i njemu u prvi mah učinilo da je u Obaminom spotu doista hotel Radon Plaza. Međutim, detaljnijom analizom utvrdili su kako je, ipak, u pitanju drugi objekat koji je samo sličan Avazovom hotelu.

Nije Radon Plaza

- Nekoliko je detalja po kojima se može sa sigurnošću zaključiti da zgrada koja se pojavljuje u spotu nije hotel Radon Plaza. Prvo, između dva dijela zgrade na snimci postoji neka vrsta pasarele koje nema na zgradi Radon Plaze. Potom, tu je i jedan red prozora više nego što je to na našoj zgradi. Uz sve to, zgrada je snimana iz takvog kuta da bi, ako bi to doista bila Radon Plaza, morao biti vidljiv antenski stup koji koristi TV Alfa, a njega na tom spotu nema - objašnjava Čardžić. U Avazu su, ipak, zadovoljni cijelom pričom jer im je, kako kaže Čardžić, donijela besplatnu reklamu. Podsjeća i na činjenicu da je američki potpredsjednik Joseph Biden, koji također sudjeluje u aktualnoj predsjedničkoj kampanji u SAD-u, tijekom posjeta Bosni i Hercegovini prije nekoliko godina boravio upravo u hotelu Radon Plaza te da je bio više nego zadovoljan smještajem i uslugom. Na internetu se jučer pojavila i informacija da je “sporna” zgrada koja se pojavljuje u reklamnom spotu američkog predsjednika zapravo jedan od nekoliko sličnih hotela u SAD-u. Iz stožera koji vodi predizbornu kampanju predsjednika Obame nisu priopćili koji je objekt korišten za potrebe spomenutog TV spota.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?