PROMJENA NA VRHU

Rafa svrgnuo Noleta s 'jedinice' nakon dvije godine i četiri mjeseca

nadal
Big Pictures/Pixsell
05.10.2013.
u 13:40

Nadal (27) do sada je u dva navrata bio broj 1 na ATP listi. Ukupno je na čelu teniskog karavana bio 102 tjedna

Češki tenisač Tomas Berdych predao je Rafaelu Nadalu polufinale turnira u Pekingu u prvom setu kod Rafinog vodstva 4:2. Španjolski tenisač time je ne samo izborio finale nego mu je ta pobjeda donijela ponovno prvo mjesto na ATP listi. Nadal će tako prvo mjesto preuzeti u ponedjeljak, 7. listopada, od srbijanskog tenisača Novaka Đokovića.

Do prvog mjesta ATP liste Nadal je došao poslije povratka na teren nakon oporavka od ozljede te 68 odigranih mečeva od kojih je zabilježio čak 65 pobjeda. To mu je donijelo i deset novih titula među kojima su Roland Garros, US Open kao i pet naslova na turnirima iz Masters serije. 

Nadal (27) do sada je u dva navrata bio broj 1 na ATP listi. Ukupno je na čelu teniskog karavana bio 102 tjedna. Prvi put broj jedan postao je 18. kolovoza 2008. godine da bi po drugi put vodeći postao 7. lipnja 2010. nakon čega mu je to mjesto u lipnju 2011. preoteo Đoković.

>> Raonić izbacio Dodiga u dva seta u polufinalu Tokija

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?