novi detalji

Ratko Mladić: Šešelj je kreten koji bruka Srbiju!

ratko mladic
Reuters/PIXSELL
29.05.2011.
u 09:51

Prema pisanju Blica, Mladić se tijekom saslušanja na Specijalnom sudu u Beogradu okomio i na lidera radikala Vojislava Šešelja.

Predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju sa Haaškim tribunalom, Rasim Ljajić, iznio je srpskim i stranima medijima nove detalje vezane za uhićenje Ratka Mladića, ali i opovrgnuo neke informacije koje se "vrte" u javnosti.  On smatra kako je praćenje rodbine i ljudi osumnjičenih da su pomagali najtraženijem haaškom optuženiku, dovelo do Mladićevog uhićenja.

- Utvrdili smo nekoliko smjerova od kojih smo očekivali da će nas odvesti do Mladića - njegovi ratni drugovi, skupina bosanskih Srba koji žive u Srbiji i koji koji su bili sa njim povezani u prošlosti, i naposljetku, njegova obitelj. Jedan od tih tragova konačno nas je odveo do Mladića - rekao je Ljajić agenciji Reuters dodajući kako je prije nekoliko godina dobio dojavu gdje se Mladić nalazi, a koja je vodila prema istoj kući u kojoj je u četvrtak ujutro uhićen. Tada je netko dojavio kako je u selu kod Zrenjanina uočio plavi golf i "misli da je vidio Mladića u njemu". Govoreći o uvjetima u kojima je Mladić živio, Ljajić je rekao da je "živio asketskim životom, praktički nikada nije napuštao svoje sklonište, rijetko je otvarao prozore, soba je bila u neredu s mnoštvom lijekova i pilula na stolu". Kod njega je pronađen stari mobitel kojega nije koristio.

 Ljajić je opovrgnuo pisanje nekih medija kako ga je izdao prsten pečatnjak, nije bilo nikakve "zagonetne crnke u Lazarevu neposredno prije uhićenja", niti je uhićen na drugoj lokaciji, pa doveden u Lazarevo, a nije točno ni da je prošle godine radio na nekoj građevini u Zrenjaninu jer je u zadnjih desetak godina doživo najmanje dva moždana udara i očito je godinama teško bolestan. Ljaljić smatra kako se Goran Hadžić "neće moći skrivati još dugo,ali, realno, on nije na popisu onih koji se nalaze u prvoj liniji optuženika".

Prema pisanju Blica, Mladić se tijekom saslušanja na Specijalnom sudu u Beogradu okomio i na lidera radikala Vojislava Šešelja.
- Sramota je kako se Vojislav Šešelj ponaša u Haaškom sudu. Bruka sebe, ali bruka i državu, kazao je Mladić. Blic navodi kako Mladića nitko nije ni pitao za mišljenje o Šešelju već je samo počeo pričati. Čak je i psovao i nazivao Šešelja pogrdnim imenima kao što je kreten.

>>Sve o uhićenju Ratka Mladića čitajte u našem specijalu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije