ŠTO NUDI LAGUMDŽIJA

SDP BiH nudi novu alijansu, najjače stranke prijete krizom

lagumdžija
VL FOTO
16.12.2010.
u 11:09

Ignoriranjem rezultata općih izbora i stvaranjem neprirodnih i neprincipijelnih koalicija, najviše će naštetiti Hrvatima u BiH, kojima se izražena glasačka volja ponovno želi poništiti

Ignorirajući ozbiljna upozorenja koja su stizala iz, prema ostvarenim izbornim rezultatima najjačih političkih stranaka, predstavnika međunarodne zajednice, Predsjedništvo SDP-a, nuđenjem platforme o programskoj suradnji SDA, NSRzB-a i HSP-a BiH, po drugi put u deset godina odlučilo je jednim uopćenim papirom o međustranačkoj suradnji pobrisati većinu glasova hrvatskih i srpskih glasača.

Što će izbori Hrvatima

Ako SDP-ovu platformu SDA, HSP BiH i Narodna stranka Radom za boljitak prihvate, nova koalicija otvara Pandorinu kutiju sa svim grešnim posljedicama koje bi iz nje mogli zahvatiti čitavu BiH. Politički protivnici spomenute koalicije tek će tada imati argument za pokretanje svih zakonom dopuštenih mehanizama koji bi doveli do potpune političke paralize BiH. U tom slučaju SDP-ove pisane želje “kako su spremni za formiranje novih proeuropskih vlada na svim razinama, s namjerom da se značajno ubrza bh. put u EU i NATO” samo su demagoški trik. Idejni začetnici crveno-zeleno-crno-plave koalicije zbog protivljenja SNSD-a i SDS-a na jednoj i HDZ-a BiH i HDZ-a 1990. na drugoj strani otvaraju vrata višemjesečnoj ustavnoj političkoj krizi bez političkog pobjednika, Hrvate iz BiH dovode u stanje proglašenja potpunoga građanskog neposluha, koji će s pravom ignorirati izbore jer je njihova glasačka volja irelevantna. Proizvodnja političke krize čelnicima iz RS-a poslužila bi kao dobar argument za jačanje ideje o separatizmu.

Lažni ljevičari i desničari

I SDP BiH riskira da i najveći skeptici utvrde da nisu lijeva multikulturalna stranka koja, kako je napisala prof. dr. M. Kasapović, “ne želi doći na vlast gazeći svoja ‘nadmoćna’ ideološka i moralna načela nego bosanska unitaristička stranka koja se za vlast bori i rukama i nogama”. Uz razumijevanje da su čelnici HSP-a BiH frustrirani paktom dva HDZ-a, njihov neprincipijelni pakt sa SDP-om stajat će ih općeg bojkota hrvatskoga glasačkog tijela i novog personalnog osipanja u stranci. Za razliku od HSP-a BiH koji nosi atribut desne hrvatske stranke, savezništvo Boljitka s “ljevičarskim” SDP-om lakše je probavljivo jer ova stranka po imenu i po etničkom sastavu nosi prefiks narodne. No, izborni rezultati i njih demantiraju.

Ključne riječi

Komentara 5

TI
timtomtumb
19:36 16.12.2010.

SDP BiH nije nacionalna stranka , oni samo zele postojanje anacionalnog bosanskog drustva u kojem ce svi moci bezbrizno klanjati u dzamiji.

JO
JohnConnor
15:12 16.12.2010.

Tako znaci, SDP-BiH

JO
JohnConnor
15:17 16.12.2010.

Tako znaci, SDP BiH pravi koaliciju grobara Bosne i Hercegovine. Zele pod svaku cijenu da svedu Hrvate na status nacionalne manjine, e pa vidjet cemo kako ce to zavrsiti.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?