Lider SDA

SDP je na bahat način odbio našu ponudu za suradnju

SDA
22.10.2012.
u 08:59

Kada je u pitanju formiranje vlasti u županijama,ona će se formirati najvjerojatnije bez SDP-a i SBB-a

- Sve što SDA bude radio s SNSD-om ili osobno ja s Miloradom Dodikom to može biti samo korak naprijed za BiH i njezine građane - kazao je Sulejman Tihić u Teleringu OBN televizije. Iako nije želio otkriti detalje razgovora s predsjednikom RS-a, Tihić je potvrdio da će buduću parlamentarnu većinu na državnoj razini činiti SDA i SNSD. No, on je također otkrio kako će uz ove dvije stranke buduću vlast činiti i dva HDZ-a, kao i SDS. On je također kazao da uz SDP ni SBB ne želi nikakvu suradnju sa SDA. Prije lokalnih izbora SDA je imao cilj spriječiti smjenu ministara na državnoj razini. No, nakon izbornih rezultata stvari su se promijenile. SDP je na bahat način odbio našu ponudu za suradnju unatoč porazu na izborima, a s njima je definitivno završen svaki dogovor oko buduće suradnje - kazao je Tihić.

Kadrovi SDP-a


Komentirajući odbijanje suradnje od spomenutih stranaka, Tihić je kazao da su SDP-u i SBB-u važniji osobni i stranački interesi od građana. Kada je u pitanju formiranje vlasti u županijama, prema Tihićevim riječima, vlast u županijama će se formirati najvjerojatnije bez SDP-a i SBB-a. Govoreći o postizbornoj vreloj jeseni na političkoj sceni BiH, Tihić je naglasio da je SDA najveći pobjednik lokalnih izbora, a za HDZ BiH i SDS je kazao da su to stranke pobjednice u hrvatskom i srpskom narodu. On je, također, najavio da će se uskoro formirati vijeće načelnika pri SDA, s obzirom da je ova stranka pobijedila u 43 općine, s ciljem ispunjenja svih predizbornih obećanja. Što se pak tiče vlasti u Federaciji, Tihić je kazao da se veći entitet trenutno nalazi u pat-poziciji. Međutim, ni to nije problem da se radi jer postoje ministri, agencije, proračun, fondovi. Dakle, treba raditi, ali su kadrovi SDP-a nekompetentni za takvo što, jer se to pokazalo u protekle dvije godine - kazao je Tihić. Lider SDA je također priznao da je bilo razmišljanja da SDA pređe u oporbu prije lokalnih izbora.

Mostar Mostarcima


Razmišljalo se o tome, kazao je Tihić, ali kada smo vidjeli kave se sve štete čine u državi i što sve rade kadrovi SDP-a, to smo morali na neki način zaustaviti i preuzeti odgovornost - kazao je Tihić. Govoreći o mogućoj smjeni ministra Zlatka Lagumdžije, Tihić je kazao kako se on može smijeniti i bez glasova HDZ-a BiH, aludirajući na ranije dogovore između Lagumdžije i Čovića. Kada je u pitanju formiranje Vlasti u Federaciji BiH, Tihić je kazao kako je SDA uvijek bio spreman na koaliranje s HDZ-om BiH, te da se nada kako će se uskoro to i dogoditi. Ta koalicija nikada nije bila upitna - kazao je on. Tihić je komentirao i stanje u Mostaru naglasivši da je grad na Neretvi i dalje dio daytonskog sporazuma koji se treba poštovati. Problem Mostara moraju riješiti sami Mostarci - kazao je Tihić. Osvrnuo se i na slučaj Desnice Radivojevića kazavši da mu je žao što se to dogodilo, te da je u Radivojevića ponekad imao više povjerenja od nekog ministra iz reda bošnjačkog naroda. Mislim da nije korektno to što se dogodilo, ali je demokratsko pravo svakog čovjeka pa tako i Desnice Radivojevića - kazao je Tihić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?