Seminar

Seminar o igrama na sreću sljedećeg vikenda

Međugorje
12.10.2012.
u 10:01

Predviđen je posjet sudionika Majčinome selu, Brdu ukazanja i brdu Križevac

Seminar “Ovisnost o igrama na sreću: između bolesti i osobne - društvene odgovornosti” održat će se u Majčinom selu u Bijakovićima u međugorskoj župi. Seminar počinje u petak, a otvorit će ga fra Ivan Sesar, fra Svetozar Kraljević i fra Mijo Džolan. O temi “Ovisnost o kocki: Fikcija ili zbilja”, govorit će Goran Dodig. Mile Babić o temi: “Ovisnost iz straha od slobode (teološko-filozofska analiza ovisnosti).

Izlječenje

O temi “Legislative iz oblasti igara na sreću i udio prihoda od igara na sreću u ukupnom fiskalnom kapacitetu BiH” govorit će Dragan Vrankić. “O rezultatima istraživanja o iskustvu djelatnika i korisnika igara na sreću” fra Iko Skoko. Sylvia Anne Hoskins govorit će o Arturu McCluskeyu o njegovu izlječenju od ovisnosti, o kockanju i alkoholu u Međugorju. Prešao je put od kompulzivnog kockara do osnivača humanitarne organizacije “St. Joseph and the Helpers Charity”. Govorit će i Neven Hrvatić o temi “Ovisnost o igrama na sreću: pedagoška prevencija i resocijalizacija”, Edita Pajić o temi “Suradnja roditelja i škole u prevenciji razvijanja ovisnosti o igrama na sreću”. Valentina Kranželić o “Kockanje - mitovi i stvarnost”, te Aleksandra Huić o temi “Kockanje i (raz)um”. U subotu Zoran Zoričić govorit će o temi “Iskustva tretmana osoba sklonih patološkom kockanju”, Elvira Koić: “Kockanje i suicid”, Neven Ricijaš, “Kockanje adolescenata u Hrvatskoj”. Dora Dodig: “Odrednice problematičnog kockanja adolescenata”, Ivana Brstilo, Damir Mravunac, “Sociološka analiza ovisnosti o igrama na sreću”. Valentina Kranželić: “Kockanje - mitovi i stvarnost”, Aleksandra Huić: “Kockanje i (raz)um”.

Posjet Brdu ukazanja

U nedjelju će govoriti Boris Kozjak: “Stavovi vjerskih zajednica u Hrvatskoj o kockanju”, Nada Matović i Nikolina Palameta: “Model izvanbolničkog liječenja i rehabilitacije patoloških kockara i članova njihovih obitelji u Hercegovini”. Elharun Selimović: “Psihološki pristup kompulzivnom (prisilnom) kockanju”. Svjedočanstva liječenih ovisnika u Zajednici KLA HNŽ “Dr. Vladimir Hudolin” Mostar, Obiteljskoj školi za prevenciju i liječenje alkoholne i kockarske ovisnosti i terapijskoj zajednici Milosrdni otac, Međugorje: dr. Vlado Milaković, Mario Kraljević, Josip Leko i Josip Maroševac. U popodnevnim satima predviđen je posjet Majčinom selu i Brdu ukazanja te brdu Križevac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?