NEUTJEŠNA JE

Alka Vuica podijelila tužnu vijest: Bila si moja srodna duša

alka vuica
Luka Stanzl/PIXSEL
29.11.2023.
u 19:23

Pjevačica je na društvenim mrežama objavila kako je jučer preminula njezina majka Zdenka

Preminula je Zdenka Vuica, mama pjevačice Alke Vuice, a tu informaciju je na svojim društvenim mrežama objavila Alka i emotivnom objavom se oprostila od svoje majke. - Noćas je zaspala moja Majčica, moja srodna duša, pjesnikinja, moja Ljubav, borac, čovjek velikog srca, jedna od najdivnijih osoba koje sam ikada upoznala, posljednja Kraljica Hrvata… kako su je zvali svi koji su je poznavali. Draga moja Majčice, svi smo tužni i bolni za tobom, ali duboko vjerujemo da opet plešeš u tatinom zagrljaju i da ste ponovno zajedno u nebeskim odajama blagoslovljeni u Kristu - napisala je Alka na Instagramu, a brojni pratitelji izrazili su joj sućut u komentarima.

Prije otprilike godinu dana Alka je objavila na Instagramu fotografiju s mamom Zdenkom i tada je napisala kako je upravo mama zaslužna za njezinu ljubav prema pisanju.  - Moja majčica Zdenka, topla i meka kao ‘Zdenka sir‘, nježna i tužna pjesnička duša, zaslužna za moju ljubav prema pjesmama i riječi - napisala je Alka tada.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alka Vuica (@alka.vuica)

 

U vrijeme pandemije koronavirusa puno vremena je provodila u rodnoj Istri kod mame Zdenke i u tom periodu, kako je rekla u jednom intervju je napisala puno pjesama, kako za sebe tako i za druge. Alka se rodila u Puli i kako je sama jednom rekla, odrasla je u tradicionalnoj obitelji s vrlo autoritativnim ocem, a ona je bila mali mali buntovnik i borac za prava, a to je opisala u jednom intervju i kroz sljedeću priču.

- Kada sam imala pet-šest godina, dovela sam kući autostopera, nekog dugokosog Amerikanca. Rekla sam: "Mama ove je Isus Krist", a starci su dopustili da prespava u tetinoj garsonijeri. Kad smo ga, igrom slučaja nekoliko dana kasnije susreli u Trstu bila sam posve sigurna da je zaista Isus posrijedi. Stalno sam rad nepodopštine, donosila kući mačiće i ptičice, jedino zmije nisam. Moj otac koji nije trpio prigovore, nije bio oduševljen, ali ja sam tjerala po svome. Počelo je s ocem, a kasnije i sa svim muškarcima u mom životu – ispričala je Alka.

Odrasla je u glazbenoj obitelji u kojoj je mama Zdenka svirala klavir, a tata Zvonko, koji je preminuo 2017. godine, je svirao saksofon. Ispričala je jednom i kakao otac nije bio oduševljen kad mu je najavila kako se želi baviti glazbom i rekao joj je da ima glavu u oblacima, a kasnije su njezini roditelji bili jako ponosni na njezina postignuća. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije