Atrakcija

Bh. bend oduševio na ‘Eurosonicu’: Ova godina u znaku Dubioze kolektiva

dBIOZA
22.01.2016.
u 07:00

Ova će godina biti u znaku Dubioze kolektiva – sudeći po reakcijama brojnih festivalskih agenata okupljenih na nedavno održanom glazbenom festivalu “Eurosonic” u Groeningenu.

Eksplozivan nastup

Glasovanjem promotora, udruženih preko ETEP-a (European Talent Exchange Programme) i Yourope programa, najviše glasova i pozitivnih kritika je dobila Dubioza kolektiv. Publika i glazbeni profesionalci i dalje prepričavaju eksplozivan nastup balkanske atrakcije.
Naime, zbog prevelikog skakanja publike u šatoru na svim razinama cijela konstrukcija se pomaknula i dovela u pitanje nastupe ostalih bendova te večeri. Nastup prvog benda nakon Dubioze kasnio je dobrih sat vremena. Dubioza kolektiv izazvala je najveće zanimanje među promotorima i našla se prva među pet najtraženijih bendova za predstojeće festivale, potvrdio je booker “Eurosonica”.

300 bendova

Festival i konferencija “Eurosonic Noorderslag” okupili su ove godine više od 300 bendova iz svih europskih zemalja, među ostalima i naše Jonathan i Them Moose Rush. Kao jedno od ključnih mjesta za promociju novih talenata, festival je u proteklih nekoliko godina bio odskočna daska za brojne izvođače (Gossip, Editors, Franz Ferdinand, Stromae, itd…). Nakon izuzetno uspješnog izdanja iz 2013. “Apsurdistan”, izlazak novog albuma Dubioze kolektiva “Happy Machine” je planiran za veljaču ove godine. Kao njegovu najavu, bend je nedavno pustio videospot za singl “Free Mp3”, koji do sada ima više od 4 milijuna pregleda.

Bend u veljači i ožujku odlazi na turneju po Italiji. Obići će gradove sjevera te zemlje: Torino, Trst, Milano...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije