Gregurević u svom orašju

Brinuo je o gostima, išao od stola do stola, častio ih rakijom

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
03.01.2019.
u 11:51

Širok osmijeh, kao Posavina, otvoreno srce i prijateljski nastup kojim je brisao međugeneracijske granice ono je što je svakoga u susretu s njim razgalilo

Dobro došli u Orašje, riječi su koje je najčešće izgovarao glumački doajen Ivo Gregurević (65) na prošlogodišnjim Danima hrvatskog filma. Poput pravog domaćina upućivao ih je svakome tko je stigao na filmsku poslasticu koju je utemeljio 1995., u dane kada je većina razmišljala kako sačuvati živu glavu i kojima nije bilo baš do filma. Sa svega pet filmova i nekolicinom najboljih prijatelja, glumica i glumaca odvažio se tada Gregurević pokrenuti festival u inat svima, piše 24sata.hr. 

Ne usprkos nego u inat i nakon 23 godine pokazalo se da je bio potpuno u pravu. Širok osmijeh, kao Posavina, otvoreno srce i prijateljski nastup kojim je brisao međugeneracijske granice ono je što je svakoga u susretu s njim razgalilo. Gregurević je prošle godine prvi put na pozornicu oraškoga kina izašao u smokingu s leptir mašnom.

Rekao je kako je nakon 23 godine, koliko postoji festival, stigao tek na pola puta, za što je 'zaradio' gromoglasan pljesak publike.

Prije nego što je otvoren festival, na zamolbu da sudjeluje u izravnom javljanju za 24sata, nije odbio sudjelovanje, nego se korektno ispričao uz navod da je prije dvije godine preživio moždani udar pa da nekad zna malo i 'zakočiti'. 

- Pitajte moje prijatelje koji mi pomažu oko organizacije, oni sve znaju, reći će vam sve što vas zanima - rekao nam je tada Ivo, okrenuo se i nastavio gostima pružati ruku dobrodošlice.

Tijekom ceremonije otvaranja festivala koji je trajao sedam dana dodijeljeni su Zlatni dukati zaslužnim glumicama, a za 2018. su ih dobile glumice Perica Martinović (63), Dubravka Ostojić (57) i Ankica Dobrić (59). Ljepotu ugođaja tog dana nije pokvarila niti kiša koja je samo sat ili nešto više prije toga padala. Sve je odisalo glamurom, ali ne prenaglašenim, nego onim pravim domaćinskim.

Ivo, kao i svaki put, išao je od stola do stola, častio, zastajao bi, pozdravljao se s gostima, prozborio koju usput nadgledajući je li sve pripremljeno kako treba, da nekome nešto ne nedostaje, a bilo je svega, pića i hrane u izobilju, tamburice i harmonike, domaće šljivovice, dobrih slavonskih vina, ali najviše lijepe riječi, dobre pjesme i druženja kakvo mogu upriličiti samo glumci, dobri prijatelji. 

Prijateljice vole Orašje
Gregurević je inspektoricu MUP-a s kojom se družio od 2015. prošle godine doveo u Orašje, a kolegica Martinović na festivalu se zabavlja svake godine.   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije