podigla sve na noge

Kim Kardashian zbog imena donjeg rublja doživjela oštru osudu javnosti

Profimedia
26.06.2019.
u 21:49

Gotovo da ne postoji dama, a naročito u Hollywoodu, koja nije čula za Spanx. Poznati brend odjeće za oblikovanje tijela već godinama je ‘tajno oružje’ brojnih glumica, pjevačica i zvijezda, ali i mnogih anonimnih žena koje su u Spanxu pronašle idealan način da drže sve pod kontrolom, odnosno da njihova silueta u odjeći koju nose izgleda najbolje moguće.

Kim Kardashian West, reality zvijezda, beauty mogulica i odvjetnica u nastajanju, svoju vjernu vojsku fanova ovoga je puta odlučila počastiti vlastitom linijom rublja za oblikovanje tijela kojeg obožava nositi. Nakon lansiranja linije početkom tjedna, u manje od 24 sata Kim je poš'lo za rukom dignuti cijelu jednu naciju na noge i sve to zahvaljujući spornom imenu nove linije, piše Tportal.hr.  

Kao što je obično slučaj sa svim proizvodima iz radionice Kim Kardashian West, slavna reality zvijezda i ovaj se put poslužila istim trikom svoje ime ubacivši u naziv nove linije. Ovaj trik na koncu je rezultirao stvaranjem imena Kimono, a upravo je ono najviše zasmetalo javnosti.

Riječ kimono, koju je Kim odabrala kao ime svoje nove linije rublja, prije svega je naziv za prepoznatljivu haljine koja se u Japanu tradicionalno nosi na važnim događanjima poput vjenčanja i sprovoda.

'Kimono nosimo kako bismo slavili zdravlje, rast potomaka, na brojnim angažmanima poput vjenčanja, proslave dobivanja diplome i sprovodima. Kimono za narod Japana predstavlja slavljeničku nošnju i tradicija njegovog nošenja prenosi se iz generacije u generaciju' u razgovoru za BBC istaknula je Japanka Yuka Ohishi.

'Ova odjeća koja oblikuje tijelo čak ni ne podsjeća na kimono. Ona je samo odabrala riječ koja su sebi sadržava njezino ime. Nema poštovanja prema onome što kimono predstavlja u našoj kulturi', zaključila je BBC-jeva sugovornica.

Javnosti na društvenim mrežama nije dugo trebalo da reality zvijezdi upute oštru kritiku uz kreirani hashtag #KimOhNo. U međuvremenu, Kim je američkim vlastima podnijela prijavu za zaštitu riječi kimono a ukoliko njezinu prijavu vlast prihvati, ova odluka bi druge brendove prijavljene u SAD-u mogla spriječiti u korištenju te riječi u promotivne svrhe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije